Kure, kureci jidla a kureci speciality

Kure, kureci jidla a kureci speciality ...

Kure na 214 zpusobu   Recepty na kure. 214 receptu na kure


  1. Kure plnene ryzi


    Misto tradicni nadivky plnime kure napriklad houbami nebo ananasem,mrkvi, orisky a podobne. Kure naplnime ryzovou nadivkou, zasijeme apeceme nasucho na vicku zapekaci misky. Kure muzeme plnit ibramborami. Syrove brambory osolime, pridame bylinky, kmin, lupinkymasla, opet naplnime kure a peceme na sucho. Ochucenou ryzi muzemetake naplnit hlavicky zampionu, upeci a posypat strouhanym syrem.

  2. Kure mnoha vuni


    1 kure, 200g Olomouckych tvaruzku, 150g libovejsi anglicke slaniny, palickacesneku, 4 jablka, sul, pepr, sladka paprika, olej.
    Kure zevnitr dukladne vymazeme utrenym cesnekem. Dutinu naplnime pokrajenymitvaruzky promichanymi se slaninou a radne zasijeme. Kure na povrchu lehceosolime, polozime ho do pekace s olejem, oblozime polovinami neloupanychjablek a v troube upeceme. Podlevame podle potreby.
     

  3. Kure alla kachna


    Ocistene kure prosolime a hodne napechujeme kysanym zelim. Zasijeme a hodneokminujeme. Podlijeme vodou a omastime sadlem nebo olejem (ne maslem) apeceme. Po upeceni vybereme z vnitrku kurete zeli a dame je na misu. Kurenaporcujeme a podavame s houskovym nebo bramborovym knedlikem.
     

  4. Kure nadivane zelim jako kachna


    1 kure, 250g kvaseneho zeli, 1 stredni cibule, 100g slaniny, 2,5 dl oleje, 2strouzky cesneku, kmin, sul, sladka paprika, pepr, nove koreni mlete,muskatovy orisek strouhany, tluceny hrebicek.
    Nejdrive pripravime nadivku. Ze zeli vymackame cast stavy a jeste drobnejije pokrajime. Pridame nadrobno nakrajenou cibuli, nadrobno nakrajenouslaninu, kmin, trochu pepre, nove koreni, rozmackany cesnek a nakonec spetkumuskatoveho orisku a hrebicku. Hrebicku nesmi byt mnoho, nebot jinakprehlusi vuni ostatniho koreni. Muzeme jej i vynechat. Nadivku dobrepromichame a naplnime ji kure. Naplnene kure posolime a popaprikujeme. Jemozne pouzit i korenici sul na pecene kure. Naplnene kure polozime na pekac,podlijeme olejem (pro fajnsmekry lze misto oleje pouzit odpovidajicimnozstvi veproveho sadla) a vodou, vydatne posypeme kminem a vlozime dovyhrate trouby. Peceme domekka. V prubehu peceni kure prelevame stavou aobracime. Upecene kure rozpulime a vyjmeme z nej zeli. Pak je rozporcujeme,porce vlozime zpet do pekace a nechame spolu se stavou jeste kratce peci.Podavame s houskovym nebo bramborovym knedlikem.
    Poznamka: Zeli lze podavat nejenom zvlast, ale muzeme je pred zaverecnympecenim vlozit do pekace spolecne s porcemi kurete. Ty potom jeste vicepripominaji kachnu, stava je vsak nakysla a zeli mastnejsi.
     

  5. Kure bez tuku


    Kure rozpulit, osolit, dat na jenske sklo. 1 hodinu neotvirat troubu! Pakpotrit maslem a paprikou a jeste chvili pect.

  6. Kure pod perinou


    1 mensi kure, 3 rohliky, majoranka, 2 strouzky cesneku, mleta paprika,vegeta, olej, cibule, sul pepr, 2 vajicka, 500g bucku, petrzelova nat.
    Kure rozporcujeme a vykostime. Do vymasteneho pekace vlozime vykostene porcekurete (kridla a kosti pouzijeme na polevku), osolime a posypeme sladkoumletou paprikou. Na mlynku pomeleme stridave bucek, rohliky a cesnek,cibuli. Do vznikle mlete masy pridame vegetu, koreni, sul, pepr, majoranku avajicko a vse dukladne rukou promichame. Vzniklou smes poklademe napripravene jednotlive kureci porce (prikryti perinou). Na vrch vlozimepetrzelku. Mirne polijeme olejem a dame do trouby asi na hodinu peci.Podavame s bramborovou kasi.
     

  7. Kure pro mlsne jazycky


    Nachystame si rulicky - na platek sunky dame platek syra, na syr platekanglicke slaniny a stocime. Temito rulickami vyplnime kure a muzeme je dat ipod kuzi kurete, kterou pak zasijeme. Kure posolime a dame peci do mirnevyhrate trouby, bez tuku, bez vody. Po 45 min. peceni potreme rozpustenymmaslem s grilovacim korenim, aby vznikla krupava kuzicka. Doba peceni jepodle velikosti kurete, asi 1,5 hod.

  8. Kure podle Judity


    500g kurecich prsicek, 2 kolecka zavareneho ananasu nebo stejne mnozstvikosticek, 1 dl stavy z kompotu, sul, pepr, lzice sojove omacky, lzice oleje,pul lzice hladke mouky, 1 strouzek cesneku.
    Kureci prsicka mirne osolime (dle slanosti sojove omacky), opeprime, potremeolejem, a na zbytku oleje opeceme. Pridame krajeny ananas, chvili dusime,pak maso vyndame, a do vypecene stavy pridame utreny cesnek. Vlijeme moukurozkvedlanou v ananasove stave, zakapneme sojovou omackou a povarime azzhoustne. Jako koreni lze pridat rozmaryn. Stavou prelijeme porce masa apodavame. Jako priloha je ryze.

  9. Pecene kure v zelenine


    2 porce peceneho kurete, 1 cibule, 2 lzicky oleje, 50g netucneho parku nebodrubeziho salamu, mleta sladka paprika, 300g rajcat, 150g vareneho kvetaku,2 sterilovane okurky, sul, sojova omacka, trocha stavy z peceneho kurete,petrzelka.
    Z porci kurete odstranime vetsi kosti, maso nakrajime na kousky, parek natenka kolecka (salam na kosticky), rajcata ponorime na 10 sekund do varicivody, oloupame a nakrajime na dilky, kvetak rozebereme na ruzicky, okurkynakrajime na kolecka. Drobne nakrajenou cibuli zpenime na oleji, pridamemletou papriku, po zpeneni hned vmichame rajcata a kratce podusime. Osolimeje, pridame uzeninu, kvetak, okurky, sul, sojovou omacku, usekanou petrzelkua kratce podusime. Pripravene kure prohrejeme ve stave od peceni, pridame jek zelenine a vse jeste kratce podusime.

  10. Pecene kure s ranou zeleninou


    1 kure, sul, 150g zeleniny (mrkev, celer, petrzel, porek, kedluben), 2 lziceoleje, 2 mlade cibulky.
    Kure osolime. Na oleji zpenime nadrobno pokrajenou cibuli, pridamepokrajenou zeleninu, podlijeme trochou vody a dusime do polomekka. Kurenaplnime zeleninou, zasijeme a peceme.

  11. Nadivane kure zgodollo


    Pro 4 osoby - 1400g kure (2 ks), 100g houby, 150g kureci jatra, 100g maslo,20g sul, 3g mlety pepr, 30g petrzelka, 4 ks houska, 2 dl mleko, 4 ks vejce,1g majoranka, 200g slanina, 0,5 dl olej.
    Z madarske kuchyne - Houby omyt a pokrajet na male kosticky. Podobnenakrajet i husi jatra a oboje osmahnout v polovine mnozstvi masla. Okorenitsoli, mletym peprem a petrzelkou. Housky namocit do mleka. Zloutky smichatse zbylym maslem, pridat pripravenou smes hub s jatry a rovnez dobrevymackane housky. Okorenit soli, peprem, majorankou a vse promichat. Nakonecprimichat uslehane bilky. Kurata omyt a zvenku i zevnitr osolit. Rukouuvolnit kuzi smerem od krku a do uvolnene kapsy mezi kuzi a masem vmestnatpripravenou napln. Slaninu nakrajet na tenke platky a obalit jimi prsakurete. Takto pripravena kurata polozit do pekacku a s trochou oleje peci vpredehrate troube asi 160° dozlatova. Propecena kurata naporcovat a podavats cerstve smazenymi hranolky a salatem.

  12. Nadivane jarni kure


    1 kure, kureci jatra, 2 vejce, 3 zemle, 1 lzice masla, mleko, sul, muskatovykvet, 1 lzicka sekane petrzelky, 1 lzice sparenych rozsekanych koprivovychlistu, olej.
    Zemle rozmocime v mlece, vymackame a utreme s korenim, natemi, soli,rozehratym maslem, zloutky a rozsekanymi jatry. Vmichame tuhy snih z bilku.Kure naplnime nadivkou a zasijeme. Peceme za obcasneho podlevani dozlatova.

  13. Surinamske kure v zeli


    1 cele vykuchane a ocistene kure, 500g kysaneho zeli, 1 velka cibule, 1feferonka, 1 cervena kapie, ctvrt lzicky mleteho zazvoru, 100g slaniny, 2lzice oleje, sul.
    Na oleji zpenime nakrajenou cibuli a na ni dame kysele zeli i s lakem. Kurenaporcujeme, osolime a dame zprudka po vsech stranach osmahnout na nakrajenea rozskvarene slanine. Pridame je k zeli, ochutime nakrajenou feferonkou azazvorem a spolecne pod poklici dusime do polomekka. Nakonec doplnime nakosticky nakrajenou ocistenou kapii a dodusime domekka. Podle potreby behemduseni podlijeme vodou a zamichame. Podavame s ryzi uvarenou s nekolikakousky hrebicku.

  14. Kanadske kure


    Kure, 2 sklenky vody, 1/8 masla, 1 salek nakrajene cibule, 1/2 sklenicekecupu, 1 lzice octa, sul, pepr, curry, chilli, 1/2 lzicky cukru, 1/2citronu, 3 strouzky cesneku.
    Rozporcovane kure osolime, pridame sklenku vody a 1/8 masla a dame pect. Dokastrolku dame necely salek nakrajene cibule, 1/2 sklenice kecupu, sklenicivody, 1 lzici octa, trochu soli, pepre, curry, chilli, 1/2 lzicky cukru avse varime pod poklickou asi 10 minut. Po svareni zakapneme stavou z 1/2citronu a pridame 3 strouzky cesneku. Touto smesi zalijeme kure a damedopeci. Priloha: bramborova kase.

  15. Katalanske kure


    1 kure, 100g masla, 200g rajcat, 1 vetsi cibuli, par celych pepru, sul.
    Kure naporcujeme na mensi kousky, osusime a opeceme na masle. Kdyz uz jepekne dozlatova pridame na platky nakrajenou cibuli, pepr, sul a rajcataktera si predem upravime a to tak, ze je prelijeme horkou vodou, sloupneme,vydlabeme seminka a zbylou duzinu nakrajime a jenom tu pridame ke kurecimumasu. Spolecne pak zvolna dodusime domekka. Jako prilohu muzeme dat ryzinebo testoviny.

  16. Toskanske kure


    Kure, sul, olej, cesnek, listky salveje, bile vino, rajcata, pepr.
    Kure rozdelene na jednotlive porce osolime, nechame odlezet. Na olejiopeceme na prouzky nakrajeny cesnek, pridame nasekane listky salveje,vlozime kure a opeceme ze vsech stran. Zalijeme bilym vinem, pridame nakousky nakrajena rajcata a dusime. Ochutime peprem, popripade dosolime.Priloha: brambory.
     

  17. Belgicke kure


    Kure, citronova stava, celer, porek, mrkev, bylinky (bobkovy list, tymian,petrzelka), cibule, hrebicek, vino, pepr, sul.
    Kure potreme citronovou stavou, vlozime do hrnce. Pridame jemne nastrouhanyceler, kolecka porku, mrkve, zalijeme vodou, povarime. Pridame bylinky,oloupanou cibuli se zapichanym hrebickem, vino, pepr, sul. Varime domekka.Bylinky odstranime, kure vyjmeme, naporcujeme, prelijeme scezenym vyvarem.Priloha: zelenina.

  18. Francouzske kure


    Kure, taveny syr, bylinky ( petrzelka, pazitka, rericha, estragon ), sul,pepr, maslo.
    Pripravime si pastu z taveneho syra, jemne nakrajenych bylinek. Smesi uvnitrpotreme osolene a opeprene kure. Zvenci potreme maslem a peceme dozlatova.Priloha: brambory.

  19. Ruske kure


    1 kure, 125g masla, 2 cibule, nekolik strouzku cesneku, sul.
    Z Ruske kuchyne - Kure naporcujeme na ploche dily a lehce osolime. V sirokemkastrole rozpustime maslo, urovname do nej kure, posypeme je nahrubonakrajenou cibuli a cesnekem. Priklopime poklickou a tu zatizime zavazim adusime na prudkem ohni. Presne za 5 minut opatrne cibuli shrneme, porceobratime, cibuli dame opet na porce, ztizime a dusime dalsi 4 minuty. VCechach pouzivame "Papinuv tlakovy hrnec".

  20. Kure kung-pao


    40 dkg kureciho masa na kosticky, smichat s jednim vejcema 1 lzickou solamylu, osolit a promichat. Vlozit do rozpaleneho oleje aosmazit do zlate barvy. Pak pridame 5 dkg loupanych arasidu, chilli paprickyna male kousky, zalijeme zalivem ze 2 lzic sojove omacky, 1 lzice cervenehovina, spetky cukru, soli a glukasolu. Jeste kratce pomichame.

  21. Kure Ziguli


    1 kure, 200g nivy, 2 lzicky drceneho rozmarynu (nebo cerstvy), lzice krenunebo krenexu, asi 4 lzice bileho vina, 1/8 (120g) masla, hlavkovy salat naozdobu.
    Kure rozpulime a obalime ve strouhane nive. Pokud syr opadava, tak kurepolozime do pekace a nivu na nej nasypeme. Pak pridame rozmaryn a poklademeplatky masla. Lehce podlijeme a v rozehrate troube upeceme. Kdyz je kurehotove vmichame do stavy kren a bile vino a nechame jeste prejit varem. Kurenesolime protoze dost slanosti ziska od nivy. Jednotlive porce polozime nasalatove listy a podavame s hranolky nebo varenymi bramborami.

  22. Kure Karkulka


    Kure, hladka mouka, mleta sladka paprika, olej, sul.
    Kure rozporcujeme na docela male kousky, na talir nasypeme dil hladke moukya dil sladke papriky, dobre promichame. Osolene porcicky kurete v teto smesiobalime. Do panve dam dost oleje (nebo pouzijeme fritovaci hrnek), a porceusmazime.

  23. Kure tahitske


    1 kure, 6 lzic masla, 1,25 dl vermutu, sul, pepr, lzicka rozmarynu, lzickakari, 2 lzice worcesteru, tabasco, 2 lzice sojove omacky.
    Nejprve si pripravime omacku: maslo rozehrejeme, pridame vermut, rozmaryn,kari, sojovou i worcestrovou omacku, par kapek tabasca. Dobre promichame avelmi zvolna varime asi pul hodiny. Kure nebo kureci porce osolime aopeprime a peceme na rozni nebo na mrizce nad drevenym uhli. Casto potiramepripravenou omackou.

  24. Kure floretinske


    1 kure, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, bobkovy list, stavu z pulkycitronu, 1,25 dl bileho vina, 1 vejce, hladkou mouku, sul, pepr, olej nasmazeni.
    Kure rozdelime na porce, cibuli nakrajime nadrobno, mrkev a celer jemnenastrouhame, pridame k cibuli a zalijeme bilim vinem a citronovou stavou ajeste pridame rozdrobeny bobkovy list. Do teto smesy vlozime porce kurete anechame nejlepe pres noc odlezet v chladu. Dbame aby maso bylo smesi dobrepokryto. Pred pripravou maso osusime, obalime v hladke mouce a rozslehanemvajicku, ktere lehce osolime a opeprime. V rozehratem oleji potom vsechnoosmazime. Podavame s bramborem. Nezapomeneme na zeleninovy salat.
     

  25. Kure spanelske


    1 kure, 200g sunky nebo sunkoveho salamu, 2 lzice masla, 2 lzice oleje, 4strouzky cesneku, 5 rajcat, pepr, sul.
    Kure naporcujeme a opeceme ze vsech stran na masle. Mezitim v jinem hrncirozehrejeme olej a osmahneme na nem jemne usekany cesnek. Osmahneme jenomkratce aby cesnek nezhorkl a hned pridame kousicek masla, nakrajena rajcata,osolime a opeprime a dusime. Az se stava vysmahne, podlijeme horkou vodounebo vyvarem, pridame nasekanou sunku nebo salam, porce opeceneho kurete ajeste pod poklickou dodusime domekka. Podavame s brambory.

  26. Indicke kure


    Kure, bily jogurt, cibule, muskat, skorice, pepr, bobkovy list, hrebicek,cesnek, paprika (koreni), kecup, sul.
    Rozporcovane a pokud mozno vykostene kure nalozime asi na 2 hodiny dorozslehaneho osoleneho jogurtu. Pak na panvi zpenime cibulku, pridame trochumuskatu, skorice, pepre, bobkovy list a hrebicek. Do toho vlozime kure i smarinadou a dusime temer domekka. Nakonec pridame rozetreny cesnek, sladkoupapriku a kecup. Povarime a servirujeme. Priloha: ryze.

  27. Indicke kari kure


    1 kure, sul, 1 cibule, 2 stroucky cesneku, 1/2 lzicky koriandru, 1 lzickazazvoru, 2 lzicky kari, 1 lzice kecupu.
    Kure vykostime, nakrajime na nudlicky, posolime a opeceme na tuku. Pridamena jine panvi osmazenou cibuli, treny cesnek a koreni. Podlijeme 2 dl vody adusime. Dochutime kecupem a worchesterem.

  28. Tatranske kure


    Kure, zampiony, cibule, porek, veprova stava, syr eidam, solamyl, olej, sul,petrzel, rajce, bramborakove testo, anglicka slanina.
    Kure vykostime a bez kuze nakrajime na drobne kousky, smichame se soli asolamylem a na opeceme na oleji. Pridame zampiony, orestujeme, zasypemedrobne pokrajenou cibuli a porkem a podusime. Z bramborakoveho testavyrobime male bramboracky. Bramboracky dame do zapekaci misky (vzdy 1 porcepo 3 kolecka), posypeme masem, prikryjeme platkem slaniny, zasypeme syrem akratce zapeceme. Podavame zdobene petrzelkou a rajcaty.

  29. Indianske kure


    Kure, grilovaci koreni, cibule, jablko, celer, sul, maslo, brusinkovy neborybizovy kompot.
    Kure potreme vne i uvnitr grilovacim korenim. Naplnime na osminky nakrajenoucibuli, jablkem a celerem, osolime, vlozime na pekac. Rozpustime maslo asmichame s grilovacim korenim. Casti podlevame, casti behem peceni potirame.Podavame s kompotem. Priloha: knedlik, brambory.

  30. Tondovo kure


    1 kure, olej, cibule, mrkev, celer, petrzel, sul, pepr, bobkovy list,jalovec, dva male protlaky, cukr, maly kecup, cesnek, provensalske koreni.
    Noky: 400g hrube mouky, 2 rovne lzicky soli, 1 dl mleka.
    Kure rozporcujeme, porce osolime a popeprime. Na dno pekacku nalijeme trochuoleje, dno pokryjeme na kolecka pokrajenou cibuli, mrkev, petrzel, celer. Nazeleninu dame rozporcovane kure, pridame lisovany cesnek, okorenimejalovcem, par bobkovych listku, malinko pocukrujeme. Na to dame oba maleprotlaky, kecup.
    Vse zalijeme vodou a zasypeme provensalskym korenim. Priklopime a dame pecido trouby. Jako priloha se podavaji noky ale muze byt chleba, testoviny atd.
    Priprava noku: Z vyse uvedenych surovin vypracujeme testo huste jako nalivance a nakapeme (nastrouhat) do varici osolene vody. Varime od bodu varu8 -10 minut.

  31. Konakove kure


    1 kure, 8 dl konaku, cela husi jatra, 120g sterilovanych zampionu, spetkachilli. tluceny hrebicek.
    Ciste kure podelne rozpulime, a uvarime (dusime) v 6 dl konaku. Az bude kurepolomekke. Potom jednu pulku kurete naplnime husimi jatry a posypemetlucenym hrebickem. Druhou pulku naplnime nakrajenymi zampiony a posypemespetkou chilli koreni. Obe pulky dame do pekacku, podlijeme zbylym konakem adopeceme v predehrate troube domeka. Jako priloha jsou vhodne hranolkyopecene nasucho.

  32. Karamelove kure


    Papanicko Stelly Zazvorkove.
    Kure operu a dobre osusim. Vnitrek kurete osolim a vlozim do nej jednuoloupanou cibuli, kterou po upeceni vyndam. Kure pecu v horke troube nateflonovem pekacku prsicky dolu a bohate potiram pripravenou smesi z horkevody, oleje, cukru, sladke papriky a citronove kury stridave s rozpustenymmaslem. Po 20 minutach kure obratim a za staleho potirani ho dopecu. Taktopripravene kure podavam s kompotem a bilym pecivem.
     

  33. Mandlove kure


    1 kure, sul, olej, maslo, 50g mandli, petrzelova nat.
    Ctvrtky kurete posolime a opeceme na smesi oleje a masla. V trose maslaosmahneme rozpulene mandle. Upecene kure klademe na nahrate talire, posypememandlemi a ozdobime petrzeli.

  34. Rychle kure


    1 kure, sul, kmin, olej a kousek masla.
    Kure ocistime, omyjeme, osusime a naporcujeme. Do pekace vlijeme trochuoleje, nasypeme kmin (nesetrime) a na nej polozime osolene porce kurete,ktere na povrchu take trochu posypeme kminem. Maso opeceme po obou stranachdozlatova a nakonec na nej dame hoblinky z masla. Priloha: brambory aporkovy salat.

  35. Pytlacke kure


    Pro 4 osoby - 4 kureci prsa, 1 lzice masla, 3 na prouzky nakrajene mrkve ,1/2 na prouzky nakrajene zelene papriky, 1 cibule - nakrajena na kolecka,700 ml kureciho vyvaru, 100 ml bileho vina, 1 bobkovy list, 2 lzice nasekanecerstve pazitky, 1/2 lzicky tymianu, sul a pepr.
    Rozehrejeme maslo, pridame cibuli, mrkev a papriku. Na mirnem plameniopekame asi 5 minut. pridame kure a prikryjeme poklickou. Dusime dalsich 5minut. pridame kureci vyvar, vino a koreni a dusime na mirnem plameni (stavanesmi bublat) tak dlouho, az je kure hotove. Priloha: varene brambory,testoviny.

  36. Labuznicke kure


    1 kure, sacek kysaneho zeli, 1 nozicka paprikove klobasy (cabajky),grilovaci koreni, sul, maslo na peceni.
    Klobasu umeleme a smichame se zelim, ktere jsme dle potreby proplachly apokrajeli. Smesi naplnime kure a otvor zasijeme. Osolime, posypemegrilovacim korenim a dame peci na kousek masla. Podavame s bramborovymiknedliky.

  37. Zadelavane kure


    1 kure, 40g masla, 60g hladke mouky, sterilovany kvetak (pripadne cerstvy,povareny), 300g kolinek, sul, citronova stava, mleko.
    Kure rozporcujeme, osolime, vlozime do kastrolu, podlijeme a dusime. Kdyz jemekke, vyjmeme ho, mleko rozslehame s moukou a za staleho michani vlijeme dostavy. Nekolik minut povarime a stavu precedime. Omacku dochutime citronovoustavou a podle chuti dosolime. Nakonec pridame kvetak a maslo. Porce kuretev omacce prohrejeme. Jako prilohu podavame kolinka.

  38. Pikantni kure c.1


    Ocistene kure potreme cesnekem rozetrenym se soli, pokapeme olejem, anechame odlezet. Pak vlozime na vymasteny pekac a peceme v troube, pripadnegrilujeme. Vypecenou stavu smichame s paprikou, peprem a kari korenim, behempeceni kure podlevame. Do stavy muzeme rozpustit i trochu masla. Po upecenikure vyjmeme, stavu zahustime moukou, rozmichame, podlijeme vodou apovarime. Porce kurete se stavou podavame s brambory nebo ryzi.

  39. Pikantni kure c.2


    Kure se rozdeli na porce a pomaze, necha se zalezet a na masle se upece.POMAZANKA: 1 lzice oleje, 1 lzicka kari koreni, 1 lzice citronove stavy, 1lzicka papriky, 2 strouzky cesneku se soli, sul dle potreby.

  40. Pikantni labuznicke kure


    1 mensi kure (1 kg), 1 polevkova lzice oleje, 1 lzice plnotucne horcice, 3strouzky cesneku, 1 lzice vegety, stava z poloviny citronu, spetka soli,spetka oregana a 1 lzice petrzelky.

    Pripravime si marinadu a jednotlive porce kurete ji potreme. Zabalime domikrotenove folie a dame nejmene na 1 hod. do lednice. Pak porce naskladamedo pekace, poklademe asi 2 lzicemi masla a dame do vyhrate trouby. V prubehupeceni kure zpocatku podlevame 2 dcl vyvaru z drubku. Potom jej polevamevypekem. Po 20 min. teplotu zmirnime a peceme dozlatova.

  41. Pikantni kure s kysanym zelim


    500g vykosteneho kureciho masa, 250g kysaneho zeli, 3 strouzky cesneku, sul(neni-li zeli prilis slane, jinak nesolime), paliva paprika, 1 lzice cukru,spetka mleteho zazvoru, 2 lzice sadla.
    Kureci maso pokrajime na kosticky a osmahneme na trose sadla. Okorenime adame stranou do tepla. Mezitim na zbylem sadle podusime zeli s cukremdomekka. Pak do nej vmichame maso a jeste spolecne asi 5 minut dusime. Paknechame par minut pod poklickou a podavame s dusenou ryzi.

  42. Netradicni obalovane kure


    Pro 4 osoby - 4 kusy kurecich noh bez kuze, 120 ml bileho jogurtu, 40 govesnych vlocek, 45 ml mleka, 3 lzicky horcice, 3 lzicky cerstve a nebosusene zelene petrzelky ci tymianu, sul, pepr dle chuti.
    Predehrejeme troubu na 200 stupnu Celsia. Smichame mleko se dvema lzickamihorcice, soli, peprem a potreme pripravene kure, ktere pak obalujeme vovesnych vlockach. Pripravene obalene kure peceme dozlatova na plechu asi 40minut. Tak dlouho, az z kurete nevyteka ruzova stava. Rozmichame bily jogurts jednou lzickou horcice, nasekanou zelenou petrzelkou ci tymianem,dochutime soli a peprem dle chuti. Servirujeme s pecenym kuretem a vasioblibenou prilohou.

  43. Svatecni kure se syrem


    1 kure, stava z citronu, 200g eidamu, tuk na smazeni, sul, pepr, hladkamouka podle potreby, zelena petrzelka.
    Maso z prsicek, stehen a boku oddelime od kosti, ukrojime na rizky, osolime,opeprime, pokapeme citronovou stavou a prikryte mikrotenovou folii dame dochladna odlezet. Syr nastrouhame. Pak kureci rizecky obalime v mouce, prudceosmazime na rozpalenem tuku po obou stranach a jeste za horka posypeme hrstistrouhaneho syra. Ihned podavame ozdobene zelenou petrzelkou, doplnenevarenymi brambory a zeleninovym salatem nebo kompotem.

  44. Zapekane kure ve slehacce


    1 kure, paliva paprika mleta, sul, pepr, 20 strouzku cesneku, slehacka ,400geidamu.
    Kure rozporcujeme, posolime a opeprime (vetreme) a naklademe do pekacku,jemne poprasime palivou paprikou, pridame na platky nakrajeny (nelisovat)cesnek, cesnekem nesetrime, vse zalijeme slehackou, a navrch posypemestrouhanym syrem (je ho hodne). Dame do trouby peci pri teplote 200 stupnuna hodinu. Podavame s varenymi brambory.

  45. Uzene kure s kukurici


    1 uzene kure nebo 4 uzena stehna, 2 sacky mrazene kukurice, 8 strednevelkych brambor, sul, pepr, rostlinny tuk, 3 strouzky cesneku, trocha horkevody nebo vyvaru.
    Brambory oloupeme a nakrajime na platky siroke asi 0,5 cm. V pekacirozpustime tuk, pridame platky brambor, posypeme je rozdrcenym cesnekem,peprem a soli a opatrne promichame. Na smes polozime porce kurete, malinkopodlijeme vyvarem, prikryjeme alobalem, vlozime do predem vyhrate trouby ana mirnem ohni peceme do zmeknuti brambor. Kukurici uvarime, scedime a pripodavani oblozime kolem kurete na bramborach.

  46. Citronove kuratko


    400g kureciho masa, 4 lzice oleje, 2 lzice kecupu, 1 lzice vina, 1 lzicesojove omacky, 1 lzice cukru, stava z 1 citronu, 1 vejce, 50g cinskeho zeli,2 rajcata, 1 lzice skrobu, 1 lzicka hladke mouky, ocet, sul.
    Na silnejsi platky nakrajene kureci maso mirne opeprime a smichame smarinadou, kterou jsme pripravili z citronove stavy, 1 lzicky vina, skrobu amouky. Nechame 20 minut v chladu odlezet. Na rozpaleny olej vlozime maso,dobre promichame a asi 3 minuty prudce restujeme. Pak pridame kecup, sojovouomacku, dochutime cukrem a octem a prisolime. Jeste chvili restujeme, pakprendame na teply talir a zdobime platky rajcete a citronu a jemnyminudlickami cinskeho zeli. Prodavame s hranolky nebo ryzi.

  47. Ebenove kuratko


    Asi dvoukilove kure, 3 jablka, 10 dkg vlasskych orechu, 1 sacek rozinek,kecup, sul, kmin, 1 skoricovy cukr, 1 dcl vody, 2-3 dcl cerveneho vina.
    Kure omyjeme, osusime, posolime, pokminujeme a poradne potreme kecupem.Jablka zbavena jadrincu vlozime do kurete, podlijeme vodou a vinem a damepeci hrbetem vzhuru. Peceme asi pri teplote 200 C. Zbyla jablka nakrajime nakostky, posypeme skoricovym cukrem. Po 45 minutach peceni, kure obratime apridame jablka, orechy a rozinky. Za obcasneho podlevani dopeceme.

  48. Kure s banany c.1


    Kure, sul, pepr, banany, mouka, petrzelka.
    Na oleji osmahneme na kousky nakrajene kure, osolime, opeceme, zalijemevodou a dusime. Pridame nakrajene banany, okorenime peprem, zaprasime moukoua na otevrene panvi opekame domekka. Pred dopecenim pridame nadrobnonakrajenou petrzelku. Priloha: brambory.

  49. Kure s banany c.2


    1 kure, 2 banany, 1 lzicka skrobove moucky, 1 lzicka mleteho zazvoru, 4lzice sojove omacky, sul.
    Kure rozdelime na 4 porce, dame do pekacku, podlijeme salkem vody, osolime,posypeme zazvorem a pokapeme sojovou omackou. Behem duseni obcas podlevame,az je kure temer mekke, potom pridame na tenka kolecka nakrajene banany.Nakonec zahustime skrobovou mouckou, rozpustenou v trosce vody. Jeste kratcepovarime a dochutime. Podavame s varenou ryzi a kompotem. 

    Recepty na kure. 214 receptu na kure

  50. Kure s hraskem c.1


    Kure, cibule, mouka, vyvar, vino, sul, pepr, spetka muskatu, zeleny hrasek.
    Kousky kurete osmahneme na tuku, vyjmeme. Pak osmahneme dozlatova cibuli,zaprasime moukou, zalijeme vyvarem a vinem, rozmichame. Pridame kouskykurete, osolime, opeprime, pridame spetku muskatu, dusime domekka. Mezitimuvarime zeleny hrasek. Hotove kure prelijeme scezenou stavou a oblozimehraskem. Priloha: hranolky, brambory, ryze.

  51. Kure s hraskem c.2


    2 porce kurete, 250g zmrazeneho hrasku, 10g masla, kousek cibule, mletypepr, sul.
    Porce kurete osolime, opeprime, vlozime na drobne pokrajenou cibuli, hnedpodlijeme malym mnozstvim teple vody a dusime pod poklickou. Pri duseniporce obracime a podlevame vodou. Kdyz kure temer zmekne, pridame hrasek adusime dale, az kure i hrasek zmeknou. V hotovem pokrmu ma byt temer vsechnavoda ze stavy odparena. Podavame s ryzi nebo brambory.
     

  52. Kure dusene s hraskem


    1 kure, 1 mala konzerva sterilovaneho hrasku, sul, pepr, mleta sladkapaprika, 2 velke cibule, tuk (olej) pod cibulku.
    Kure ocistime, omyjeme a osusime, pokrajime na porce nebo vetsi kostky bezkosti a dame opeci na predem lehce osmahlou pokrajenou cibuli. Okorenime,osolime, podlijeme a dusime pod poklickou domekka. Zvlast v kastrolku nakousku masla prohrejeme okapany hrasek z konzervy a na taliri pridame kporcim masa. Podavame s ryzi a zeleninovym salatem.

  53. Kure s porkem v pare


    1 kure nebo 4 stehynka, 150g zampionu, 1velky porek, lzicku zazvoru, lzickumleteho kminu, na spicku noze Glutasolu, sul, 2 Lzice bileho vina nebodestilatu (vodka, slivovice).
    Kure s kuzi rozdelime na mensi porce. Nejprve oddelime stehna a kridla arozdelime je v kloubech. Pak vyjmeme prsa a rozdelime je napric na nekolikmensich kousku. Z zampionu dokrojime nozicky. Do misy naskladame porcekurete, spalicky porku a zampiony. Navrch nasypeme koreni, trochu soli,zbytek pridame az v polovine vareni a Glutasol az ke konci. Vse zakapnemealkoholem. Misu dame na parak do vetsiho hrnce s varici vodou a zakryjemepoklickou. Varime asi 15 minut na silnejsim plameni, aby se vytvorilo hodnepary. Pak ohen ztlumime, a kure zvolna varime v pare 2 az 3 hodiny (voda vhrnci by jiz nemela vrit). Po dovareni bude kure po noreno do stavy plnechuti z koreni a masa. Stavou prelijeme bud porce kurete nebo ji podavamesamostatne jako polevku.
    Varianta : misto zampionu muzeme pouzit jine houby i susene. Pro zvyraznenichuti muzeme pridat cele redkvicky, nebo kousky jine cerstve zeleniny aplatek uzeneho masa.

  54. Kure s konakem


    1 kure, 25g slaniny, 150g zampionu ci hribku, slepici bujon, lzice rajskehoprotlaku, hladka mouka, 1/2 dl konaku, sul.
    Porce kurete vlozime do kastrolu s rozehratym maslem, pridame nakrajenouslaninu, sul, podlijeme slepicim bujonem a dusime. Kdyz je kure polomekke,pridame nakrajene zampiony. Jakmile kure i zampiony zmeknou, pridame rajskyprotlak. Porce kurete vyjmeme na misu, omacku zaprasime moukou, zalijemekonakem a povarime. Do hotove omacky vlozim e porce kurete. Podavame s ryzi.

  55. Kure s nadivkou


    1 kure, olej, sul, pepr Nadivka: 1 houska, 2 vejce, 1 lzice masla, 0,5 dlmleka, kureci jatra, strouhanka podle potreby, 1/2 mensiho porku, na spickunoze muskatoveho kvetu, sul, celerova nebo petrzelova nat.
    Jatra utreme a dame zpenit na maslo s jemne nakrajenym porkem a nati. Masloutreme se zloutky, pridame namocenou a vyzdimanou housku, uslehame sostatnimi prisadami. Nakonec primichame uslehany snih z bilku. Naplnimeosolene kure, zasijeme, potreme olejem a peceme dozlatova. Podavame oblozenezeleninou s brambory nebo ryzi.

  56. Kure s velikonocni nadivkou


    Kure, 5 rohliku, 1/8 l mleka, 4 vejce, 200g posekane kladenske pecene, 1cibule, 1 stroucek cesneku, petrzel, pazitka, bazalka, pepr, sul, maslo.
    Kure vykostime. Rohliky nakrajime na kosticky a promichame s vejciuslehanymi v mlece. Cibuli osmahneme na masle, cesnek utreme a spolu sezbylymi surovinami promichame. Naplnime kure, zasijeme a upeceme.

  57. Kure s jablky na vine


    1 kure, 40g oleje, 5 jablek, 40g Ramy, 250g brusinkoveho kompotu, 1,5 dlbileho vina, lzice kecupu, grilovaci koreni, 1 slepici bujon, sul.
    Porce kurete osolime, posypeme grilovacim korenim a osmahneme na oleji poobou stranach. Pak je podlijeme vyvarem a upeceme domekka. Mezitimrozkrajime jablka na pulky a z nich vykrojime jadrince tak, abychom vzniklejamky mohli vyplnit kompotem. Naplnena jablka rozlozime na maslem vymazanypekac, podlijeme 1 dl vi na a v predehrate troube peceme. Kdyz jsou jablkapolomekka, podlijeme je zbytkem vina spolu s kecupem a dopeceme. Stavu zjablek smichame se stavou z kurete a pridame kousek masla. Tuto stavu pakporce kurete s jablkem polijeme a podavame s ryzi.

  58. Kure s chrestem a zazvorem


    400g kureciho masa, 3 lzice sadla, 1 vejce, 1 lzicka skrobu, sul, 100gkonzervovaneho chrestu, 1 lzice bileho vina, 1 lzicka zazvoroveho oleje, pulsalku vyvaru, trochu Glutasolu nebo Glutavitu, petrzelova nat.
    Kureci maso po vykosteni nakrajime na kosticky a smichame s vejcem, skrobema soli. Pripravime si uvareny nebo konzervovany chrest nakrajeny na maledilky. Na panvi rozpalime sadlo, vlozime maso kurete a osmahneme za stalehomichani. Dochutime vinem, Glutasolem, lzickou zazvoroveho oleje a soli.Nakonec pridame pul salku vyvaru a chrest a za opatrneho michani zahustimetrochou maceneho skrobu. Hotovy pokrm prizdobime petrzelovou nati.

  59. Kure s pomerancovou ryzi


    1 kure, sul, lzicku nahrubo drceneho pepre, spetku tymianu,100g masla, 1,5salku ryze, lzici masla, 3 lzicky nakrajene cibule, 3 lzice nakrajenehoceleru, trochu cukru, salek pomerancove stavy.
    Kure osolime, opeprime, potreme vne i uvnitr tymianem, oblozime maslem aupeceme docervena. Mezitim uvarime ve slane vode ryzi temer domekka. Nalzici masla osmahneme cibulku a celer, pridame cukr, smichame s ryzi azalijeme pomerancovou stavou. Nechame 10 minut na slabem ohni vsaknout. kurepodavame s pomerancovou ryzi a platky pomerance.

  60. Kure s pomerancem a vlasskym orechem.


    1 stredni kure, pul lzicky mleteho pepre, 1 a pul lzice sadla, salekpomerancove stavy, 1 a pul salku cukru, 1 pomeranc, pul salku vlasskychorechu.
    Z cinske kuchyne - Ocistene, omyte a osusene kure potreme soli rozmichanou speprem a opeceme na tuku dozlatova. Potom je prikryjeme a na mirnem ohnidusime domekka. Mekke vyjmeme, nechame okapat a dame do tepla na misu. Dotuku po opekani kurete pridame pomerancovou stavu, cukr, kostky pomerancebez jader a rychle povarime. Nakonec podle chuti dosolime, opeprime analijeme na kure a vsechno posypeme vlasskymi orechy (muzeme pouzit iprazene mandle).

  61. Kure s orechy


    1 kure, 80g masla, 1 cibuli, 1 lzice hladke mouky, 100g vyloupanychvlasskych orechu, 1 zloutek, 4 lzice smetany, trocha citronove stavy.
    Kure naporcujeme a osolime. Nakrajenou cibuli osmazime na casti masla,pridame kureci porce a ze vsech stran je kratce opeceme. Podlijeme horkouvodou a dusime. Dle potreby jeste podlevame. Kdyz je maso mekke, vyjmeme je,stavu zaprasime moukou, pridame zbytek masla, trochu doredime horkou vodou aprovarime. Pak primichame smetanu s rozkvedlanym zloutkem, ochutimecitronovou stavou a procedime na kureci maso. Jiz nevarime, pouze nechamemaso prohrat. Nakonec jednotlive porce kurete posypeme sekanymi orechy atreba i rerichovymi listky.

  62. Kure s orechovou omackou


    1 kure, 100g masla (maslo rozdelime a na vetsi casti osmahneme cibuli -zbytek pouzijeme pozdeji), 1 cibule, stava z citronu, 100g vlasskych orechu(vyloupanych), 1 dl smetany, 1 zloutek, 1 lzice hladke mouky, sul.
    Ocistene a omyte kure rozkrajime na porce, ktere ze vsech stran osolime aopeceme na zpenene nadrobno pokrajene cibuli. Pak podlijeme horkou vodounebo kurecim vyvarem a za obcasneho michani dusime domekka. Maso prendame nanahraty talir, stavu zaprasime moukou, doplnime zbylym maslem, podlijemehorkou vodou, povarime a dochutime nadrobno rozsekanymi orechy a citronovoustavou. Nakonec zjemnime smetanou rozslehanou se zloutkem a nalijeme nakureci porce.

  63. Kure s vinnou omackou


    1 kure, 70g masla, 150g celeru, mrkve a petrzele, hladka mouka, 1/8 l bilehovina, muskatovy kvet, 1 citron, cukr, 2 zloutky, 2 dl smetany.
    Na masle osmahneme zeleninu a vlozime osolene ctvrtky kurete. Za podlevanidusime asi 40 min. Maso vyndame, stavu vydusime na tuk, zaprasime moukou,osmahneme, podlijeme vodou, pridame muskatovy kvet, nastrouhanou citronovoukuru a citronovou stavu. Dochutime cukrem a zavarime 6 min. Nakonec vmichamesmetanu s rozkvedlanymi zloutky. Jiz nevarime. Vlozime maso a nechameprohrat.

  64. Kure s vinem


    Kure, prirodni bile vino, ruzne koreni, maslo.
    Vezmeme patricny pocet kurat dle poctu stravniku, na jedno kure jednu lahevprirodniho bileho vina, do ktereho se pridaji nejruznejsi ingredience -tabasko, ruzne koreni dle vlastni fantazie, rozpustene maslo.
    Obsah lahve natahneme postupne do injekcni strikacky a kure poradnenapichame az ke kosti. Pripravuje se na grilu a pod nej je potreba dat pekacna zachycovani stavy. V prubehu peceni se do kurete porad vpravuje toochucene vino. Kure je pak obrovsky stavnaty a ten sos je jeste lepsi avsichni si do nej chodi namacet chleba.

  65. Kure s jogurtem


    Pro 4 osoby - 4 kureci prsa bez kosti, 3 lzice hladke mouky, 2 lzice oleje,1/2 jemne nasekane cibule, 250 ml horke vody, 2 lzice citronove stavy, 250ml bileho jogurtu, 2 lzice Solamylu, 2 lzicky sladke papriky, pepr nadochuceni.
    Kureci prsa opeprime a obalime v mouce. Opeceme na rozehratem oleji po oboustranach asi 15 minut. Pridame cibuli, vodu a citronovou stavu. Zakryjemepoklickou a dusime na mirnem plameni asi 40 minut. Kure odstranime zpanvicky, smichame Solamyl s 2 lzicemi jogurtu a vniklou smes zamichame dozbytku jogurtu. Smes nalijeme na panev a za staleho michani varime az smeszhoustne. Pridame papriku, zamichame, nalijeme na kure a podavame. Priloha:varene brambory.

  66. Kure s bylinkovou nadivkou


    1 kure, sul Nadivka: 80g bile veky, 1 vejce, 4 lzice slehacky, 3 listkymaty, pazitka, petrzelka, 1 lzice oleje, 1 mleta sladka paprika, sul.
    Kure uvnitr osolime, naplnime nadivkou a otvor zasijeme. Osolime i vne akridly zalozime dozadu. Nohy privazeme k biskupu. Polozime do pekace brichemdolu, podlijeme vodou a dusime prikryte v troube asi 20 minut. Obratime kureprsicky nahoru, podle potreby podlijeme a dopekame odkryte. Nadivku vyrobimetak, ze veku nakrajime na kostky, zalijeme smetanou rozslehanou s vejcem asoli, pridame olej, usekane bylinky, papriku a lehce promichame.

  67. Kure se slehackou


    Kure, hladka mouka, vejce, strouhanka, maslo, slehacka.
    Kure rozdelime na mensi porce. Obalime v hladke mouce, vejci a strouhance.Na tuku osmazime do ruzova. Do maslem vymazaneho pekacku naskladame taktousmazene porce tesne vedle sebe a zalijeme je slehackou. Dame do trouby apeceme asi pul hodiny. Priloha: brambory, ryze, zelenina.

  68. Kure se slaninou


    1 kure, 6 prouzku slaniny, tluceny jalovec, maslo, pepr, sul.
    Omyte kure osolime a vnitrek vytreme tlucenym jalovcem. Na kure poklademeprouzky slaniny, jemne opeprime, oblozim e kousky masla, podlijeme vodou aza obcasneho podlevanim upeceme. Podavame s varenymi brambory pokapanymimaslem a posypanymi sekanou petrzelovou nati.

  69. Kure se zeleninou Ginza


    Pro 4 osoby - 6 susenych hub siitake (mohou byt i jine druhy), 2 kurecirizky ( prsa), 4-5 listu pekingskeho zeli, 50g bambusovych vyhonku zkonzervy, 250g mrazenych zelenych fazolek, kousek cerstveho zazvoru, 1strouzek cesneku, 6 drobnych rajcat, 2 lzice bileho vina, pepr, 2 lzickySolamylu, 2 dl kureciho vyvaru, 2 lzice oleje, 3 lzice sojove omacky, spetkacukru.
    Na marinadu: 3 lzice sojove omacky, 2 lzice bileho vina.
    Houby namocime. Kureci maso nakrajime na kosticky o strane asi 1 cm, vlozimedo marinady ze sojove omacky a vina a nechame asi dve hodiny marinovat.Pekingske zeli nakrajime na ctverecky, tuzsi zebra odstranime. Zazvornastrouhame a cesnek nasekame nadrobno. Solamyl dobre rozmichame v 1 lzicibileho vina. Ve vetsi panvi rozehrejeme 1 lzici oleje, pridame zazvor acesnek a zamichame. Pak pridame pekingske zeli a okapane houby. Dusime asi 2minuty za staleho michani . Zalijeme 4 az 5 lzicemi vyvaru a jeste kratcedusime - zelenina by mela zustat krupava. Pak obsah panve vyjmeme arozehrejeme v ni zbyly olej. Do oleje vlozime marinovane kureci maso asmazime asi 1 minutu. Zakapeme zbylym vinem. Pridame bambusove vyhonky,fazolky a rajcata a kratce smazime spolecne. Pak vmichame maceny Solamyl apostupne prilevame zbyly vyvar, az je omacka tekuta a pruhledna. Nakonecdochutime sojovou omackou, peprem a cukrem. Podavame s ryzi.
     

  70. Kure se zelenou paprikou


    Kure, zelena papriky, cibule, rajska jablka, fritovaci olej, majzena, kecup,ryze, okurka, cesnek.
    Kure naporcujeme, zbavime kuze a vykostime, nakrajime na kousky, obalime vmajozene a osmahneme na oleji. Po chvili pridame nakrajenou cibuli a paprikua 10 minut dusime. Pridame rajcata, kecup a cesnek. Podavame s ryzi, doktere dame pokrajenou okurku.

  71. Kure v alobalu


    1 kure, sul, pepr, zampiony, maslo, sunka.
    Dobre ocistene kure rozdelime na 4 dily, osolime a opeprime. Kazdou porcivlozime na ctverec alobalu, povrch pokryjeme na tenke platky nakrajenymizampiony (na jednu porci asi 250g zampionu). Mirne osolime, pokapemerozpustenym maslem a prikryjeme platkem sunky. Alobal dukladne uzavreme apeceme v dobre vyhrate troube nejvyse 30 minut. Podavame se zeleninovymsalatem a hranolky.

  72. Kure v alobalu s parkem a lecem


    4 mensi ctvrtky kurete, 2 parky, mensi sklenice sterilovaneho zeleninoveholeca, sul, mleta sladka a paliva paprika, cesnek, olej, alobal.
    Leco podusime, aby zhoustlo. Kure osolime, poprasime paprikou, posypemerozetrenym cesnekem a polozime na platy alobalu potrene olejem. Parky poobvodo nekolikrat narizneme. Polozime je spolu s lecem na maso, dobreuzavreme a peceme na plechu v troube asi 20 az 30 minut. Pak alobalrozstrihneme a kure nechame v troube zcervenat. Podavame s ryzi.

  73. Kure v mandlich


    400g kurecich prsicek, 4 lzice oleje, 2 bilky, 3 lzice vina, 1 lzice skrobu,100g mandli, 1 mensi cibule, 50g porku, pul lzicky Glutasolu, 2 strednizampiony, spetka strouhaneho zazvoru, sul.
    Maso nakrajime na kosticky a promichame s bilkem, macenym skrobem a soli. Vmirne rozpalenem tuku maso o smahneme a deravou naberackou vyjmeme. V tukuprazime sparene a oloupane mandle, pridame nakrajenou cibuli, porek azampiony. Po chvili primichame prsicka, zakapneme vyvarem a dochutime vinem,Glutasolem, zazvorem a soli. Mirne zahustime macenym skrobem a kratcepodusime.

  74. Kure v nudlich


    300g hrube mouky, 1/2 kurete, 4 vejce, sul, 50g masla, muskatovy kvet, celypepr, 1 cibule.
    Z mouky a vajec udelame testo, rozdelime na 4 dily, vyvalime tenke placky anechame je proschnout. Nakrajime nudle a uvarime v horke vode. V osolenevode uvarime kure domekka spolu s peprem a cibuli. Maso vykostime, nakrajimena kostky a pridame k nudlim. Ochutime maslem, muskatovym kvetem a podlijemevyvarem.

  75. Kure v jogurtove marinade


    Pro 4 osoby - kure (asi 1kg), kousek cerstveho zazvoru, 1-2 strouzkycesneku, 2 lzicky koriandru, 1 lzicka kminu, 1 lzicka kurkumy, 1/4 lzickycayennskeho pepre, 1 lzicka soli, 1 lzicka octa, 350g bileho plnotucnehojogurtu, maslo.
    Nastrouhany zazvor a prolisovany cesnek smichame s mletym korenim a octem.Kure zbavime kuze a tuku a rozdelime na ctvrtky. Jogurt smichame spripravenym korenim. Kastrol vymazeme maslem. Porce kurete ze vsech stranpotreme silnou vrstvou jogurtove marinady a vlozime do kastrolu. Zakryjemefolii a nechame v chladnicce tri hodiny marinovat. Pak peceme v troubepredehrate na 200 stupnu asi 50 minut. Podavame s ryzi, mrkvi dusenou namasle a s hlavkovym salatem.

  76. Kure v syrovem kabatku


    Kureci rizky, mleko, tucny mekky taveny syr, zampiony, tymian, zazvor.
    Kureci rizky osolime a prudce opeceme na oleji. Podlijeme mlekem, pridametucny mekky taveny syr, ktery nechame rozpustit v trosce mleka. Pak pridamenakrajene zampiony, chvili podusime. Korenime tymianem a zazvorem. Priloha:brambory, hranolky.

  77. Kure v syrove omacce


    Kureci prsa, 100g tvrdeho syra, 1 dl slehacky, vegeta, olej.
    Maso nakrajime na nudlicky, prosipeme vegetou a nechame odlezet. Syrnastrouhame na jemnem struhadle. Maso osmacime na rozpalenem oleji, slijemetuk, podlijeme slehackou, zmichame, kdyz se zacne odparovat voda, pridamesyr a nechame rozpustit. Kdyby byla omacka husta, zredime slehackou nebomlekem.

  78. Kure v americke omacce


    Ctvrtky kurete, mouka, olej, cibule, cesnek, vino, slepici vyvar, rajskyprotlak, bobkovy list, sul, pepr, bazalka.
    Ctvrtky kurete vlozime do kastrolu na rozpaleny olej, zaprasime moukou,pridame drobne nakrajenou cibuli a cesnek, podusime. Postupne pridavamevino, slepici vyvar, rajsky protlak, bobkovy list, sul, pepr a bazalku.Varime asi hodinu. Priloha: brambory, ryze.

  79. Kure ve slehacce


    Kure naporcujeme asi na 12 dilu, posolime, popeprime a posypeme palivoupaprikou a nasekanym cesnekem.Zalijeme jednou slehackou a na zaver posypemesyrem tak, aby kure nebylo videt a dame zapect.

  80. Kure na vsechny zpusoby


    Naporcovane kure osolime a pridame 6 polevkovych lzic rozehrateho masla.Dame do trouby zahrat. Mezitim si pripravime do hrnicku s vodou smesicikoreni - 1 kavovou lzicku pepre, 1 lzicku papriky, 1 lzicku zavoru, 2 lzickygrilovaciho koreni, 1/2 lzicky koreni Hubert, 1/2 lzicky jalovce, 1 lzickukari, 6 lzicek oleje, 1 lzicka provensalske smesi. Touto smesi kure potremea nechame v troube peci prikryte 20 minut, pootocime, a znovu peceme v jizodklopene troube 15 minut. Opet obratime, potreme korenim a nechame odkrytedopeci do meka. jako priloha muze byt spenat a bramborovy knedlik.

  81. Kure na rychlo


    1 kure, maslo, hladka mouka, sul, pepr.
    Ctvrtky kurete jeste rozdelime na dva dily, osolime je, obalime v mouce a narozpalenem masle opeceme po obou stranach dozlatova. Porce pak dame dokastrolu, podlijeme, prikryjeme poklickou a dusime asi 20 minut domekka.Jako prilohu podavame varene brambory posypane nadrobno nakrajenou pazitkoua pokapane maslem.

  82. Kure na sucho


    Kure ocistime, rozpulime, polozime rezem dolu na dva talire, posolime apeceme. Neobracime a nepodlevame! Nebojte se talire neprasknou. Chutnaskvele jako grilovane. Jako prilohu doporucujeme hranolky a hlavkovy salat.
     

  83. Kure na divoko


    Kure, hermelin, pepr (kulicky), maslo, sul, hrusky, cervene vino, brusinkovykompot (nemusi byt).
    Mensi kure naplnime hermelinem obalenym v nahrubo drcenem pepri. Opeceme namasle, osolime, opeprime, dale peceme zakryte v troube. V polovine pecenipridame oloupane na pulky nakrajene hrusky. Pokapeme cervenym vinem. Omackumuzeme dochutit brusinkovym kompotem. Priloha: knedlik.

  84. Kure na medu


    Kure se nalozi do grilovaciho koreni a necha se 24 hod. v lednicce. Druhyden se pri peceni podleva 2 dcl hoveziho vyvaru smichaneho s 2-3 velkymilzicemi medu. Nejlepsi priloha je ryze s rozinkami a mandlemi.

  85. Kure na zelenine


    Kure, 1/2 kg veproveho bucku, sul, 5 stroucku cesneku, 2 mrkve, 1 cibule, 2petrzele, 1/2 celeru, 100g anglicke slaniny, lzice kari, tymian, 1 lzicekecupu.
    Rozporcovane kure a bucek nakrajeny na vyssi platky osolime, potremecesnekem a dame na pekac. Pridame pokrajenou zeleninu, tymiam a slaninu.Podlijeme studenou vodou a peceme. Po hodine maso obratime. Pred dokoncenimdo stavy pridame kari a kecup.

  86. Kure na celeru


    1 kure, 150g slaniny, 1 vetsi cibule, 1 lzicka sladke mlete papriky, 1/2lzicky zazvoru, 1/2 celeru, 5-6 listecku libecku, nekolik snitek petrzelovenate, sul.
    Z nemecke kuchyne - Slaninu nakrajime na kosticky a v tlakovem hrnci jirozpustime, pridame nadrobno nakrajenou cibuli a osmahneme do ruzova. Pakpridame sladkou mletou papriku, zazvor a chvili opet zasmahneme. V tomtozakladu promichame na kosticky nakrajeny nebo nastrouhany celer a na nejrozlozime osolene porce kurete, na ne libecek a petrzelku. Podlijeme vodou,aby sahala asi do poloviny masa, hrnec uzavreme a dusime domekka. Podavame sbrambory.

  87. Kure na zeli


    Mensi kure, sladka paprika (koreni), kysane zeli, cibule, slanina, sul.
    Mensi kure naporcujeme na ctvrtky, osolime a posypeme sladkou paprikou. Nadno pekace rozlozime vrstvu kysaneho zeli, poklademe na kolecka nakrajenoucibuli a na tento zaklad polozime porce kurete. Na kazdou dame platekslaniny. Nepodlevame, peceme asi 45 minut. Kure je lahodne a krasne krehke.Priloha: brambory, bramborovy knedlik.

  88. Kure na svestkach


    500g svestek, kure, pepr, 4 lzice konaku, 50g masla, cibuli, sul, 2 karotky,4 salky silneho caje.
    Den predem namocime svestky do caje ochuceneho konakem. Tesne pred pripravouje vyjmeme, nechame okapat a vypeckujeme. Asi polovinu svestek usekame anaplnime jimi osolene a opeprene kure. Otvor zasijeme, kure vlozime dokastrolu, pridame maslo, nakrajenou cibuli a karotku a dame do trouby.Zapeceme, oblozime zbyvajicimi svestkami a dopeceme domekka. behem pecenipolevame kure vypecenou stavou a podle potreby i vodou.

  89. Kure na houbach


    1 kure, 60g masla, 4 platky slaniny, 1 velka cibule, sul, 200g ocistenychhribku nebo zampionu, sladka paprika.
    Kure rozdelime na porce, vykostime, osolime, posypeme mletou paprikou.Alobal potreme maslem. Na kazdou porci kurete polozime platek slaniny, 2kolecka cibule a oblozime houbami. Polozime orech masla a alobal zabalime.Peceme 1 a 1/2 hodiny. Podavame s dusenou ryzi a zeleninovym salatem.

  90. Kure na houbach a zelenine


    Kure, sul, sladka paprika (koreni ), susene houby, olej, nakladana zeleninaMoravanka.
    Omyte a naporcovane kure naskladame na pekacek, osolime a posypeme trochoupapriky. Na ne nasypeme houby. Vse podlijeme trochou oleje a dame zapeci.Kdyz je kure napul hotove, nalijeme do pekacku celou sklenici zeleninyMoravanka a dopeceme domekka. Priloha: ryze.

  91. Kure na zampionech


    800g vykosteneho kureciho masa, 250g ocistenych zampionu, 2 cibule, sul,pepr, 3 lzice oleje, 1 lzice pokrajenych kolecek porku, hrst oloupanychmandli, lzicka citronove stavy, 3 lzice vyvaru.
    Kureci maso pokrajime na prouzky, zampiony na ctvrtky, cibuli nadrobnorozsekame a zpenime na tuku. Pak k nim pridame osmahnout maso, pokrajenemandle, osolime a ochutime, podlijeme vyvarem a dusime pod poklickou dopolomekka. Pak pridame zampiony a kolecka porku a dusime domekka. Podavame sryzi.

  92. Kure na rozni


    1 kure, 4 strouzky cesneku,, citron, lzice masla, 2 lzice jogurtu, 1/2lzicky cukru, lzicka mleteho zazvoru, lzicka oleje, lzicka chilli nebopalive papriky, sul, pripadne trocha masla, lzicka worcestrove omacky.
    Z indicke kuchyne - Kure ocistime z kuze a radne je propichame. Vsechnyostatni uvedene suroviny rozetreme v pastu a kure ji dukladne potremezevnitr i zvenku. Nazitri kure roznime a pripadne pokapavame rozpustenymmaslem.

  93. Kure na paprice


    1 mensi kure, kureci jatra, 1,5 dl huste sladke smetany, 60g slaniny, 1/2mensi cibule, 1 lzicka mlete papriky, sul.
    Ocistene kure rozdelime na 10-12 kousku, slaninu nakrajime na kosticky,vyskvarime, pridame nastrouhanou cibuli a nechame zpenit. Na tomto zakladuopeceme kousky kurete a kastrol stahneme z plotynky. Vmichame mletoupapriku, sul, podlijeme 2 lzicemi vody a dusime domekka za obcasnehoobraceni kousku. Kdyz je maso skoro mekke, pridame kousky kurecich jater ajeste asi 10 minut podusime. Kure zalijeme smetanou a nechame ji prejitvarem. Podavame s jemnymi noky nebo houskovym knedlikem.

  94. Kure na paprice s haluskami


    3 kureci rizky, cibule, sul, pepr, sladka cervena paprika, polohruba mouka,2 vajicka, voda.
    Cast kurete nebo tri kureci rizky oplachneme a nakrajime na male kousky,cibuli osmazime na tuku a pridame maso, za staleho michani chvili oprazime,soli a peprem ochutime, sladkou cervenou paprikou zasypeme, zalijeme trochouvody a dusime dokud neni maso mekke.
    Postup pripravy halusek: polohrubou mouku, dve vajicka, sul a vodu smichamea propracujeme tak, aby nam vzniklo nelepkave testo, z prkynka hotove testoseskrabavame nozikem po malych kousiccich do varici vody nebo propasirujepres specialni sito s velkymi otvoru. Po vyplavani uvarene halusky vybiramesitkem. Doba tepelne pripravy je asi 1 hodina.

  95. Kure na paprice s houskovym knedlikem


    1 kure, 1 l kysele smetany, 100g masla, 50g polohrube mouky, 2 velka zralarajcata, 1 velka cibule, 1 polevkova lzice soli, 1 lzicka mlete papriky.
    Ocistene a omyte kure vlozime do varici slane vody a uvarime. Potom je zvody vyjmeme a rozdelime na ctvrtky. Na masle zpenime nakrajenou cibuli,pridame osolene, paprikou posypane uvarene maso a prudce ho ze vsech stranopeceme. Pak podlijeme 1 dl vyvaru a dusime za obcasneho podliti jestehodinu. Pred dokoncenim pridame oloupana rajcata a spolecne 10 minut dusime.Nato zahustime stavu kyselou smetanou, v niz jsme rozkvedlali mouku, a jestedalsich 7 minut povarime. Porce kurete podavame polite omackou s houskovymnebo kynutym knedlikem.

  96. Kure na marocky zpusob "Mesui"


    Kure i droby umyjeme a osusime. Droby vlozime zpet do kurete, ktere ze vsechstran osolime, opeprime a posypeme zazvorem a safranem. Poklademe na nejkousky masla a pak je vlozime do vyssiho hrnce, prilijeme 3,5 dl vody. Nastrednim plameni varime asi hodinu, behem varu kure pravidelne obracime. Pohodine jej vyjmeme z vyvaru, rozsekame na porce a nechame vychladnout.Mezitim namichame jednu polevkovou lzici palive papriky a jednu kavovoulzicku kuminu - rimskeho kminu ( v nouzi staci i klasicky kmin) s 50grozpusteneho masla. Osolime. Omackou potirame jednotlive porce kurete, kterepak poklademe na gril a upeceme dozlatova. Vhodnou prilohou je zeleninovysalat.

  97. Kure na rozmarynu


    Pro 4 osoby - 2 kurata, sul, pepr, sladka paprika, petrzelka, snitka cerstverozmaryny, 2 lzice oleje, 2 lzice masla.
    Kurata potreme vne i uvnitr soli, peprem a paprikou a dovnitr vlozime posnitce petrzelky. Rozmarynu rozlameme na mensi kousky a vsuneme pod kuzi naprsou a na stehnech. Na pekaci rozehrejeme olej, kurata v nem zprudkaopeceme z obou stran, pak je polozime na zada a peceme v predehrate troubeasi 50 minut domekka. Kurata vyjmeme a rozdelime na poloviny. Vypecenoustavu dolijeme vodou, kratce povarime, zjemnime maslem a precedime nakurata. Podavame s bramborem nebo s ryzi.

  98. Kure na pomerancich c.1


    1 stredne velke kure, 3 pomerance, 150g rostlinneho oleje, lzice medu, sul.
    Kure ocistime, umyjeme, osusime, osolime, zevnitr potreme casti medu avlozime do nej oloupany pomeranc. Dam e do pekace a olejem a vodou aupeceme. Behem peceni polevame kure stavou. Hotove kure dame na misu,oblozime ho kolecky pomerance. Do stavy z kurete pridame stavu z tretihopomerance, promichame, precedime a podavame samostatne v omacniku. Ke kuretipodavame ryzi.

  99. Kure na pomerancich c.2


    1 kure, 2 pomerance, 1/4 l bileho vina, 1/4 l vyvaru z kureciho bujonu, Rama,hladka mouka na jisku, sul.
    Kure nakrajime na ctvrtky, osolime, podlijeme vyvarem a s kouskem masladusime domekka. Porce kurete vyndame na talir a do omacky prilijeme vino,zbytek vyvaru, pridame trochu nastrouhane pomerancove kury a omackuzahustime jemnou bilou jiskou. Porce kurete podlijeme omackou, oblozimedilky pomerance a podavame s nocky.
    Krupicove nocky I.: Z 1/2l mleka, 70g masla a 200g krupice uvarime hustoukasi a nechame vychladnout. Pak do ni zamichame 4 zloutky, sul, trochumuskatoveho kvetu a snih z bilku. Lzici namocenou v rozpustenem maslevykrajujeme nocky, ktere klademe do vymastene ohnivzdorne misy, pokapememaslem a upeceme v troube doruzova.
    Krupicove nocky II.: 70g masla utreme se 3 zloutky, pridame 140g jemnekrupicky, osolime a nechame chvili odpocinout. Do osolene vrouci vodyvykrajujeme lzickou nocky a obcas zamichame. Uvarene dame na misu, pokapemerozehratym maslem a jeste horke podavame k porcim kurete.

  100. Kure na vermutu se smetanou


    1 kure, 3-4 rajcata, 0,5 l sussiho vermutu (nejprve 2/3, potom zbytek), 200gsmetany, 3-4 lzice oleje, 1 stroucek cesneku, trocha tymianu, 1 lzickasladke papriky, spetka cayenskeho pepre, sul, pepr.
    Kure naporcujeme, kazdou porci zaprasime smesi soli, pepre a papriky. Kastrol vytreme po dne a po stenach cesnekem. V kastrolu rozehrejeme olej a nanem dozlatova opeceme porce kurete. Prilijeme vermut a pod poklickou dusimena strednim ohni asi pul hodiny. Pak pridame sparena, oloupana, rozctvrcenarajska jablka zbavena jader a prilijeme polovinu smetany, zbytek vermutu,pridame tymian a cayensky pepr. Promichame a nechame na strednim ohni ctvrthodiny bublat. Uplne nakonec kurata polijeme zbytkem smetany.
     

    ;Recepty na kure. 214 receptu na kure

  101. Kure na vine


    Kure, 3 cervene papriky, 500g zampionu, 2 porky, 2 polevkove lzice sadla,sul, bily pepr, sladka paprika ( koreni ), spetka cukru, 3/8 l kurecihovyvaru, 1/8 l bileho vina, 2 lzicky solamylu, 3 polevkove lzice slehacky,trochu citronove stavy, platky citronu na ozdobeni.
    Kure omyjeme a osusime. Rozdelime je na 8 kousku. Papriky ocistime anakrajime na ctverecky. Zampiony omyjeme a nakrajime. Porky nakrajet nakolecka. Ve velke panvi nebo kastrole zahrejeme maslo, kousky kurete na nemopeceme do zlato-hneda. Maso po celou dobu stale obracime, aby bylo opeceneze vsech stran. Osolime, opeprime a okorenime sladkou paprikou. Pokrmpodlijeme kurecim vyvarem a vinem. Priklopime poklici a dusime zhruba 30minut. Pridame nakrajenou zeleninu a varime jeste 10 minut. Ve smetanerozkvedlame solamyl. Touto smesi zahustime omacku a priblizne 3 minuty zaobcasneho michani a pri mirnem ohni jeste povarime. Na zaver omackudochutime soli, peprem, cukrem a citronovou stavou. Kure podavame v omacceozdobene platky citronu. Priloha: brambory, hranolky.

  102. Kohout na vine


    Pulka kurete (cca 500g), 40g anglicke slaniny, 40g masla, 4 male cibule, 80gzampionu, pul litru cerveneho vina, tymian, bobkovy list, pul kavove lzickyhladke mouky, mala sklenicka konaku, sul.
    Ocistene kure nakrajime na male kousky (cca 10) a osolime. Anglickou slaninuzbavenou kuze nakrajime na male kosticky, vlozime do hrnce, rozpustime,pridame polovinu masla a na teto smesi kure kratce opekame po vsechstranach, az se trochu zbarvi. Pak pridame na ctvrtky nakrajenou cibuli a pochvili rovnez na ctvrtky nakrajene zampiony. Zalijeme vse vinem, pridametymian, bobkovy list, osolime a na prudkem ohni nechame neprikryte varit. Azje vino asi z poloviny vyvarene, hrnec prikryjeme poklici, zmirnime plamen ajeste asi 20 minut nechame dusit. Zbytek masla promisime s moukou a v malychcastech vmichame ke kureti, prilijeme konak a dusime jeste asi 5 minut.Vhodnou prilohou je pecena bramborova kase nebo bramborove krokety. Podavamese stejnym vinem, jake jsme pouzili na pripravu kurete.
     

  103. Kure po alfoldsku


    2 mensi kurata (po 800g), sul, majoranka, 60g vyskvareneho drubeziho sadla,drubezi vyvar nebo voda.
    Kurata osolime, uvnitr vytreme trochou majoranky a na povrchu potremedrubezim sadlem. Podlijeme trochou vyvaru a peceme do cervena. Podavame sbramborovou kasi nebo hraskovou ryzi a s kompotem.

  104. Kure po spanelsku


    Kure, 3 lzice kecupu, 1 lzice medu, 1 lzice petrzelove nate, 1 lzicenasekane cibule, sul, spetka salveje, 2 lzice citronove stavy, 1 strouzekcesneku.
    Kure osolime a pripravime si zalivku ze 3 lzic kecupu, 1 lzice medu, 1 lzicepetrzelove nate, 1 lzice nasekane cibule, soli, spetky salveje, 2 lziccitronove stavy a 1 strouzku cesneku. Vse promichame a smesi potirame kurepri peceni. Priloha: brambory, hranolky.

  105. Kure po francouzsku


    1 kure, 2 cibule, 3 lzice oleje, sklenka konaku, 0,5l cerveneho vina, 100ganglicke slaniny, 6 zampionu, 3 strouzky cesneku, sul, pepr, zelenoupetrzelku.
    Kure naporcujeme a lehce osolime. Na rozehratem oleji porce opeceme z oboustran, pridame nadrobno nakrajenou cibuli a osmahneme. Pak maso prelijemekonakem a zapalime, v priprave pokracujeme az plaminek zhasne. Zalijemevinem, pridame nakrajenou anglickou slaninu, opeprime a dusime. Podlevamejen malicko pokud je to nutne. V zaveru pridame jeste nakrajene zampiony, naplatky krajeny cesnek, zalijeme trochou horke vody a dodusime domeka. Muzemezahustit maslovou jiskou. Na taliri ozdobime zelenou petrzelkou a podavame sbramborem nebo ryzi.

  106. Kure po provensalsku


    1 kure, 500g rajcat, 2 strouzky cesneku, pul cibule, 1 dl bileho vina, sul,pepr, olivy, hladkou mouku, tuk.
    Kure rozporcujeme na mensi kousky nez obvykle ctvrtky, osolime, opeprime aobalime v hladke mouce. Takto pripravene maso osmahneme na tuku, pridamekrajenou cibuli, utreny cesnek, oloupana nakrajena rajcata (snadneji jeoloupeme, kdyz je na chvili ponorime do varici vody), vsechno podlijemevinem a dusime pod poklickou domeka. V zaveru pridame olivy.

  107. Kure po selsku


    1 velke kure, 100g anglicke slaniny, 150g oleje, 1800g brambor, 1 velkacibule, 1 svazecek libecku, 50g uzeneho bucku, 2 lzice rajcatoveho protlaku,vyvar, pepr, sul.
    Ocistene kure rozporcujeme, osolime, opeprime a na oleji ze vsech stranopeceme. Vyjmeme, ve stave opeceme kolecka oloupanych brambor i koleckacibule. Pripravene maso urovname do zapekaci misky, poklademe opecenymibrambory s cibulkou a prelijeme vyvarem, ve kterem jsme rozmichali kecup.Podle chuti osolime a pridame libecek ve svazecku. Pokrm dusime v troubedomekka, libecek ke konci upravy vyjmeme. Porce na talirich muzeme ozdobitcerstvou zeleninou - kolecky rajcat, prouzky paprik nebo alespon usekanouzelenou petrzelkou.

  108. Kureci prejt se zelim.


    1/2 hlavky zeli, drubezi smes, 2 syrove brambory, 1 cibule, sul, pepr,muskatovy orisek, zazvor, 30g strouhanky.
    Drubezi smes upeceme a rozebereme, zela nakrajime na ctvrtky a 1/4 hodinypovarime v osolene vode. Umeleme s brambory, okorenime a pridame nakrajenoucibuli. Stavu v misce zasypeme houskou, na ni dame umletou hmotu a zapeceme.

  109. Kureci minutkovygulas


    300g vykosteneho kureciho masa, 40g oleje, 20g masla, 100g kapie, 3-4 lzicekecupu, mleta paprika, sul, feferonky
    Kureci maso pokrajime pres vlakna na hranolky, vlozime na panvicku srozehratym olejem a prudce osmazime za staleho michani. Po dvou minutachpridame pokrajene kapie, kecup, pokrajene feferonky, okorenime mletoupaprikou, osolime a za staleho michani, kratce podusime. Hned podavame sdusenou ryzi nebo opecenymi brambory a se zeleninovym salatem.

  110. Kureci maso s kapii


    250g masa bez kosti, 1 vejce, 2 lzicky solamylu, 50g sterilovane kapie, 2cibule, 1 stroucek cesneku, 3 lzice oleje, sul, 1/2 dl bileho vina, 1 lzickasojove omacky, cukr, mlety zazvor.
    Maso nakrajime pres vlakno na nudlicky, pridame zazvor, rozslehane vejce,solamyl a lzici vody, vse dobre promichame. Nechame v chladnu minimalnehodinu odlezet. Kapii nakrajime na nudlicky, ciboli na tenla pulkolecka,rozetreme cesnek. Maso dame na rozpaleny olej, za staleho michani smazimeasi 2 minuty. Pridame cibuli, smazime minutu, pridame cesnek, kapii, sojovouomacku, cukr, zalijeme vinem a dusime minutu. Podavame s ryzi.

  111. Kureci maso se spenatem


    Kureci maso, spenatove cele listy, cervena paprika, cervene vino, s=ojovaomacka, sul, 2 vajica, Solamyl, ryze, 3 lzice oleje, tuk panev, mlwetyzazvor, feferonky.
    Pripravime si kureci maso, ktere nakrajime na prouzky. Maso dame do miskymirne osolime, klepneme jedno nebo dve vejce podle poctu porci a na kazdouporci dame jednu lzicku bramboroveho skrobu (solamylu) a toto vsechnodukladne zamichame a nechame odlezet. Ted prisel cas na pripravu ryze, kterabude prilohou. Ryzi dukladne umyjeme az bude voda kterou slevame uplnecista, pote dame vodu asi tak dva prsty nad ryzi mirne osolime a ja pridavamdve az tri lzice dobreho oleje, nejlepsi je zeleny olivovy olej. Ryzi kteroujsme si pripravili dame varit nejdrive bez poklicky a teprve az ryze pojmevelkou cast vody dame poklicku a na nejmensim plamenu dodelavame jeste takdeset minut, nesmi se nam pripalit. Po teto dobe dame ryzi na stranu anechame prikrytou az do podavani jidla. Nyni se pustitime do masa, kteremame nalozene ve skrobu a vejcich. Pripravime velkou panev do ktere dame asitak lzici ceresu nebo jineho tuku na smazeni, rozpalime a vlozime jesterozmichane maso do tuku a dvema lzicemi nebo vareckami rychle michame a masoroztrhavame na kousky tak jak bylo nakrajene. Maso, jak se smazi tak matendenci se spojovat do jednoho celku a tomu musime zabranit. Masicko ma bytz obou stran dozlatova opecene a kousky maji mit stejnou velikost. V tetofazi dame do rozpalene panve asi tak lzicku mleteho zazvoru a okamzitevhodime ocisteny spenat a na nudlicky nakrajenou nejlepe cervenou papriku.Lehce promichame a zalijeme asi tak jednou a pul deci vina nejlepe cervenehoa take dame dve lzice kvalitni sojove omacky. Pokrm michame tak, aby sepekne promichal a po trech minutach zakapneme macenym skrobem. Skrob sinamocime do sklenky vody asi tak dve az tri lzicky, zamichame a nechamestat, az se nam skrob usadi tak cistou vodu slijeme a to co nam zustane nadne zamichame a touto hustou hmotou zalijeme hotovy pokrm za velkeho michania odstavime z kamen. Jidlo musi byt jakoby sklenene a barva zeleniny ma bytjasna. A mame hotovo, na talire dame uhledne kopecky ryze kterou obsypemenasim pokrmem. Ten kdo ma rad ostrejsi , cervenym olejem, ktery zhotovimetak, ze do rozpaleneho oleje dame lzicku mletych feferonek, nebo pokud mamei cerstvych, a timto olejem si jidlo dochutime. K jidlu je dobry kompot . Pojidle je dobre dat sklenku vina nebo bylinkoveho likeru.

  112. Kureci basta s bramboracky


    300g masa, pepr, sul, kari, 2 zloutky, 4 lzice oleje, 4 lzicky sojoveomacky, 1 lzicka solamylu, 1 feferonka, 1 cibule.
    Maso nakrajime na nudlicky, smichame s ostatnimi surovinami a nechame 24hodin odlezet. Opeceme na oleji a podavame oblozene malymi nekorenenymibramboracky.

  113. Kureci jehly


    400g kureciho masa bez kosti, 12 malych hlavicek hub, 1 parek, 1 paprika,60g slaniny, sul, olej, mleta sladka i paliva paprika.
    Maso nakrajime na silnejsi platky, naklepeme a nakrajime na ctverecky.Osolime a posypeme paprikou. Papriku a slaninu nakrajime na tenke ctverecky,parek na sestiny a vse stridave napichame na jehly. Maso, houby a paprikupotreme olejem a opekame nagrilu nebo na panvi. Podavame s pecenymibramborovymi platky a zeleninovym salatem.

  114. Kureci tajemstvi


    Kureci rizky, banany, hladkou mouku, vejce a strouhanku na obaleni, tuk nasmazeni, sul, spetku pepre.
    Kureci rizky jemne naklepeme, osolime, opeprime, vlozime vhodne uriznutykousek bananu, svineme jako Spanelskeho ptacka a zajistime paratkem. Obalimev hladke mouce, vajicku rozslehanem v trose mleka a ve strouhance. Na dobrerozehratem tuku osmazime. Podavame s bramborem nebo bramborovou kasi. Muzemepridat ruzne dusene zeleninove smesi nebo salat ze syrove zeleniny.

  115. Kureci sate


    400g kureciho masa, cibuli, 3 strouzky cesneku, 1/2 lzice kari, sul, 2 lziceoleje, 3 lzicky pokrajenych arasidu.
    Maso nakrajime na mensi kousky, smichame s rozkrajenymi cibuli a cesnekem,korenim a olejem. Nechame 2 h v chladu odlezet, osolime a zprudka opekame napanvi na oleji. Podavame s ryzi a s miskou pokrajenych osolenych aopeprenych rajcat, sardelovou pastou, dilky citronu a kokosovym mlekem(strouhany kokos smichany s kondenzovanym mlekem). Nakonec posypemeoprazenymi arasidy.

  116. Kureci tokan


    1 vykostene kure (asi 1 kg), 2 lzice oleje nebo sadla, 300g cibule, 300gzampionu, 50g masla, 30g mlete papriky, 2 dl rajskeho protlaku, sul, kmin,pepr, hrasek.
    Na oleji osmahneme nadrobno nakrajenou cibuli, pridame kousky masa aopeceme. Osolime, opeprime, posypeme paprikou, zalijeme protlakem a dusimedomekka. Mezitim na masle podusime na platky nakrajene zampiony s kminem apridame k masu. Podavame s dusenou ryzi, do ktere muzeme pridat hrasek.

  117. Kureci zavitky


    Kureci rizky mirne naklepeme a osolime. Na platek masa polozime platek sunkya platek syra, pridame trosku nasekane cibule a opeprime. Maso prelozime apevne ovazeme reznou niti. Upeceme. Podavame s bramborem a kompotem.

  118. Kureci rolada c.1


    Vykostene kure, 80g slaniny, sul, orech masla, vyvar z drubku Nadivka: 2vejce, sul, muskatovy kvet, tymian, bazalka, 2 zemle, 1,5 dl mleka, 2 kouskyzelene casti porku vcelku, 2 tenke mrkve, slanina.
    Vejce rozslehame se soli a korenim. Pecivo nakrajime na kosticky a zalijememlekem. Porek sparime a mrkev asi 5 min. povarime. Slaninu nakrajime,osmahneme a pridame k pecivu. Kure osolime. Slaninu na peceni nakrajime, 2/3dame do nadivky, zbytek na dno pekace. Maso pokryjeme casti nadivky,doprostred vlozime mrkev obalenou porkem, prikryjeme zbylou nadivkou,stocime a upevnime jehlami nebo niti. Polozime do pekace na slaninu,osmahneme, osolime, podlijeme vyvarem a peceme. Otacime a podlevame.

  119. Kureci rolada c.2


    1 vykostene kure, sul, sardelova pasta, 250g paprikoveho bucku, kari, 2nozky klobasy, 2 michana vajicka, pepr.
    Plat kurete potreme sardelovou pastou, posypeme soli a kari. Pokryjemeplatky bucku a klobasou, vajicky, sbalime roladu, zpevnime niti a peceme zastaleho padlevani.

  120. Kureci rolada s klobasou


    1 vykostene kure, sul, kari, pepr, sardelova pasta, 250g paprikoveho bucku,2 nozky klobasy, 2 vajicka, 2 hrsti susenych hub.
    Kure rozprostreme na plat, potreme pastou a posypeme soli a korenim. Asi dotretiny polozime klobasu, oblozime namoceny mi houbami a michanymi vajicky.Mensi cast kurete prelozime a dorolujeme. Peceme a podlevame vodou z hub.

  121. Kureci zavitky Popelka


    Kureci rizky, syr Niva, kousek masla, sunkovy salam, sul, pepr, hladkamouka, vajicka, strouhanka.
    Kureci rizky naklepeme, lehce osolime, opeprime a potreme smesi naslehaneNivy s maslem a drobne nakrajenym sunkovym salamem. Platky svineme aupevnime paratkem nebo specielni jehlou ci omotanim nite. Pak obalime vmouce, vejci, strouhance a usmazime v horkem oleji. Jako prilohu damebrambory a nezapomeneme na dobry zeleninovy salat.

  122. Kureci platky se zeleninou


    Kureci platky, solamyl, vejce, glutasol, mrkev , celer, porek, prirodnivino, drceny kmin, zazvor, sojova omacka.
    Platky nalozime do testicka ze solamylu, vejce a glutasolu. Nechame odlezeta mezitim si pripravime na tenke platky nakrajenou mrkev a celer, na koleckanakrajeny porek. Maso prudce opeceme, pridame zeleninu, kratce osmahneme,pak ochutime nekolika lzicemi prirodniho vina, drcenym kminem a zazvorem.Zakapeme sojovou omackou a kratce podusime. Priloha: ryze, hranolky,krokety.

  123. Kureci jatra na smetane


    250g kurecich jater, 1 mensi cibuli, lzici oleje, lzicka hladke mouky,kelimek kysane smetany, sul.
    Cibulku jemne usekame a zpenime na oleji. Pridame rozkrajena kureci jatra,kratce osmahneme ze vsech stran, a po asi 10 minutich zalijeme kysanousmetanou ve ktere jsme predem rozmichali lzicku hladke mouky. Podle chutiosolime a nechame prejit var. Podavame s ryzi.

  124. Kureci jatra se syrovymi brambory


    600g drubezich jater, 3 cibule,1 zelena paprika, 2 rajcata, sul, mlety pepr,paliva paprika, 2 lzice oleje, 20g slaniny, majoranka
    Syrove brambory: 500g varenych brambor, sul,150g strouhaneho syra, 2 dlsmetany, 2 vejce, petrzelka, 30g masla
    Hrube pokrajena jatra opeceme na smesi oleje a pokrajene slaniny, pridame naprouzky nakrajenou cibuli a papriku, osolime, opeprime a ochutime palivoupaprikou a podle chuti i spetkou majoranky. Pridame na pulkolecka nakrajenarajcata, prohrejeme a podavame se syrovymi brambory. Ty mezitim pripravime zvarenych brambor, nakrajenych na platky, ktere osolime a promichame se 150gstrouhaneho syra a 2 dl smetany rozslehane se dvema vejci a petrzelkou. Vsepromichame a zapeceme v maslem vymazane misce docervena.

  125. Kureci jatra s ryzi


    - Thab kaj pad prikon - 300g kurecich jater, 6 cinskych hub (Jidasovo ucho),2 lzice oleje, 1 strouzek cesneku, 2 stredne velke cibule, 2 cerstve chillipapricky, 2 lzice sojove omacky, 1 lzicka cukru, 2 lzice citronove stavy, 1zelena paprika, 3 salotky.
    Oprana kureci jatra a houby, ktere jsme predtim na 20 minut namocili dohorke vody, nakrajime na mensi kousky. Na panvi usmazime dozlatova nakrajenycesnek, pak asi minutu smazime cibuli a palive papricky. Pridame jatra a zastaleho michani o restujeme do ruzova. Pridame sojovou omacku, cukr,citronovou stavu, houby a smazime asi minutu. Nakonec vmichame na prouzkynakrajenou papriku se salotkou a kratce osmazime. Podavame s ryzi.

  126. Kureci pilaf (Kotopulo pilafi)


    300g varenych kurecich prsicek, 300g ryze, 1 cibule, 2 strouzky cesneku,sklenka kureciho vyvaru, 2 lzice olivoveho oleje, lzice protlaku, petrzelovanat, pepr a sul.
    Cibuli nadrobno nasekame, maso pokrajime a spolu s rozsekanym cesnekemosmahneme na oleji. Predem na 15 minut namocenou, pak dobre proplachnutou aokapanou ryzi pridame k masu a za staleho michani podusime. Zalijeme vyvarema vodou tak, aby tekutina bylo dvakrat tolik jako ryze. Na mirnem ohni uzbez michani dovarime. Ochutime zbylymi surovinami a podavame.

  127. Kureci medailonky se syrem


    1 porce kurecich prsicek, sul, hladka mouka, 2 vejce, lzice solamylu, 50 gtvrdeho syra, olej, hranolky.
    Porce kurecich prsicek naklepeme, mirne osolime, obalime v hladke mouce apak v testicku ze 2 vajec, lzice hladke mouky, lzicky solamylu a 50gstrouhaneho syra. Namocene medailonky smazime v rozpalenem oleji do cervena.Podavame s hranolky a velkou zeleninovou oblohou.

  128. Kureci rizky Ondras


    Pripravime si testicko z jemne nastrouhane brambory, cesneku, majoranky,soli pepre, lzice strouhanky, 2 lzic hladke mouky a 2 vajec jako nabramborak. Porce kurecich stehynek naklepeme, mirne osolime, obalime vhladke mouce a pak bramborovem testicku. Smazime na rozpalenem olejidozlatova. Ze zbytku bramboroveho testa usmazime na panvi male bramboracky,ktere podavame k rizkum. Pridame oblohu nebo zeleninovy salat.

  129. Kureci rizky s banany


    4 kureci rizky, 2 banany, 1/2 dcl rumu a 4 platky sunky. Banany se rozpuli anechaji jeste chvili v rumu. Pak se zabali do sunky a rizku. Valecky seobali a smazi se jako rizky.

  130. Kureci rizky se syrem


    4 rizky z kurecich prsou, 4 platky syra, 2 lzice bylinkoveho masla, vejce,sul, hladkou mouku a strouhanku na obaleni a olej na smazeni.
    Do lehce naklepanych rizku narizneme z boku kapsu, vytreme pul lzici masla avlozime platek syra. Sepneme paratkem, osolime, obalime v mouce, rozslehanemvejci a strouhance (muzeme ji smichat se lzici strouhaneho syra). Smazimezvolna na rozehratem oleji. Podavame s varenymi bramborami sypanymipetrzelkou. Misto bylinkoveho masla je mozno pouzit horcici nebo kecup.

  131. Kureci rizky se zeleninovou naplni


    2 kureci nebo kruti rizky, 200g mrazeneho spenatu, 1 cibule, 2 oloupanarajcata, sardelovou pastu, 1 cesnek, svazek pazitky, 1 balickovanou ryzi, 2dl smetany, 100g plisnoveho syru, olej, sul, maslo, pepr, paratka.
    Dame varit ryzi. Nakrajime si cibuli na kosticky a rozmrazime spenat. Cibulina panvi orestujeme, pridame spenat, rozkrajime na kosticky sparena aoloupana rajcata, a rovnez pridame do panve. Pripravime si kureci rizky,jemne je naklepeme, aby se rychleji propekla, naplnime je pripravenounadivku z panve, prehneme, zajistime alespon dvemi paratky, osolime a naoleji z obou stran opekame. Opecene plnene rizky prendame na talir adoplnime kopeckem uvarene ryze. Muzeme dozdobit zeleninovou oblohou.Nakonec, aby byl teply, udelame syrovy preliv. Kousek masla rozehrejeme napanvi, pridame nakrajenou cibulku, smetanu, lzicku sardelove pasty,nastrouhame strouzek cesneku, pridame syr, nakrajenou pazitku, dochutimespetkou bileho pepre, jemne dosolime. Vzniklou omackou esteticky (zpoloviny) prelijeme na taliri nandane kureci rizky a za tepla podavame.

  132. Kureci rizky nalozene v sosu


    Kureci rizky, vajicko, lzicka soli, lzicka cukru, lzicka curry, lzickapepre, lzicka worcesteru, lzicka sojove omacky.
    Z uvedenych ingredienci pripravime sosik, do ktereho nalozime pripravenekureci rizky. Nechame alespon jeden den v lednice odstat. Na panviccerozehrejeme olej a na tom osmazime tyto rizky. Staci kratce ( 3-5 minut).Priloha: ryze, hranolky, chleb.

  133. Kureci zaludky zadelavane


    400g zaludku, sul, nekolik zrnek celeho pepre a noveho koreni, 40g slaniny,1 cibule, 1 lzice polohrube mouky, muskatovy kvet, 1 zloutek, 2 dl smetany,petrzelka.
    Zaludky ocistime, oplachneme, zalijeme studenou vodou tak, aby bylypotopeny, pridame sul a koreni a varime temer do meka. Nadrobno nakrajenouslaninu a cibuli zpenime, pridame odcezene a prekrajene zaludky, za stalehomichani v trosce prochladleho vyvaru rozmichame mouku a povarime 10 minut.Omacku okorenime, popr. dosolime, zalijeme smetanou se zloutkem a uz jenprohrejeme. Doplnime nadrobno nakrajenou petrzelkou. Podavame s testovinaminebo dusenou ryzi.

  134. Kureci stehynka po provensalsku


    Pro 4 osoby - Sul, mlety pepr, 2 utrene strouzky cesneku, 1/2 lzicky tymianua 1/2 lzicky rozmarynu uslehame se lzici citronove stavy a 2 lzicemiolivoveho oleje. Smesi potreme kureci stehinka a ze vsech stran opeceme.Ohnivzdornou misku vytreme cesnekem a naskladame do ni stehynka, 4 oloupanaa rozctvrcena rajcata a 2 cukety (neloupane, nakrajene na 0,5 cm platky)(okurky). Zapekame asi 20 min.

  135. Kureci stehynka Nam - Nam


    Kureci stehynka, brambory, mouka, strouhanka, vejce, olej, sul, sojovaomacka (kari).
    Kureci stehynka zbavime dlouhe kosti (od kolena dolu), nasolime a pres nocnalozime do koreni. Pridame podle chuti: kari, divoke koreni, sojovouomacku, trochu tabaska atd. Druhy den je obalime jako vidensky rizek arychle osmazime na oleji. Do pekace dame trochu oleje a dno pokryjemevrstvou na platky nakrajenych, neoloupanych syrovych brambor. Naklademe nane osmazena stehynka, prikryjeme poklickou a nechame v troube dopeci. Za pulhodiny stehynka nad parou z brambor krasne zmeknou.

  136. Kureci stehynka se sunkou


    4 kureci stehynka, 100g sunky, 1 cibule, kousek masla, olej, hladka mouka,smetana, horcice, majoneza, vegeta, mlety pepr, sladka paprika, sul.
    Kureci stehynka vykostime a kosti dame varit na vyvar. Do masa udelamekapsicku a dovnitr vlozime kousek masla obaleneho platkem sunky. Hladkoumouku smichame s vegetou, soli, peprem a paprikou. Stehynka v teto smesiobalime a zprudka opeceme na oleji. Do vymasteneho pekacku dame nakrajenoucibuli, na ni vlozime stehynka a peceme asi hodinu. Podle potreby podlijemea behem peceni prelevame vypecenou stavou. Upecena stehna vyjmeme, vypekzaprasime zbylou smesi na obalovani, jeste podlijeme vyvarem z kosti,povarime a prolisujeme pres sitko, aby byla omacka hladka. Dochutimesmetanou, horcici a majonezou, promichame, ale nevarime. Stehynka na taliriprelijeme omackou a posypeme drobne nakrajenou sunkou. Priloha: varenebrambory nebo bramborove hranolky, zeleninova obloha a salat z cinskehozeli.

  137. Kureci stehynka pecena v pikantni strouhance


    4 zadni ctvrtky kurete, 4 strouzky cesneku, na obaleni : 1/2 salku presatestrouhanky, 2 lzice oprazenych psenicnych klicku, 2 lzice parmazanu, 1/2lzicky mlete papriky, po 1/4 lzicce suseneho oregana, rozmaryny a tymianu,sul a pepr podle chuti.
    Vsechny prisady na obaleni smichame v mikrotenovem sacku. Kazdou porcivlozime do sacku, pevne uzavreme a protrepavame, dokud neni obalena ze vsechstran. Prebytecnou strouhanku oklepeme, kure rozlozime na plech po trenyolivovym olejem kulatou stranou dolu a povrch posypeme drcenym cesnekem.Peceme asi 25 minut v horni tretine trouby, pak porce opatrne uvolnime,obratime a dopeceme.

  138. Kureci stehynka v kokosovem testicku


    Pro 4 osoby - 4 kureci stehynka (po 200g), 1 Izicka soli, 1/2 Izicky bilehopepre, 1 lzice sladke papriky, 6 Izic kokosovych lupinku, 1 vejce, 4 lzicemasla.
    Stehynka stejnomerne posypejte smesi soli, pepre a papriky. Kokosove lupinkyrozkvedlejte s vejcem, stehynka smocte, kokos lehce pritlacte. Stehynkavlozte do rozpaleneho masla a smazte zpola prikryta poklici. Po 5 minutachobratte, nechte ze vsech stran stejnomerne zezlatnout. Vhodnou prilohou jerizoto s hraskem, pripadne i salamem. Ke studenemu masu podavejte bramborovysalat.

  139. Kureci stehna se sojovou omackou na grilu


    4 kureci stehna, 1 strouzek cesneku, 1 lzicka sojove omacky, spetka palivepapriky, spetka soli (nemusi byt, slana je sojova omacka), 1 lzicka oleje.
    Ocistena a omyta stehna osusime a potreme smesi z utreneho cesneku, sojoveomacky, papriky a oleje. Pak je vlozime do misky, kde jsme pripravilipikantni macerat z vyse uvedenych prisad. Zakryjeme folii a dame pres noc dochladna ulezet. Druhy den stehna grilujeme dozlatova.

  140. Kureci stehynka po myslivecku


    4 stehynka, sul, 4 cele pepre, 1 hrebicek, 2 zrnka noveho koreni, 1 bobkovylist, tymian, 4-6 bobulek jalovce, 3 lzice oleje, strouzek cesneku, sklenkubileho vina, 2 lzice rajc. protlaku, cibuli, petrzelku, 4 lzice strouhanehosyra.
    Na rozehratem oleji opeceme stehynka, pridame nakrajenou cibuli a cesnek,osmahneme, pridame koreni a podlijeme vinem. Dusime domekka. Jeste nez masozmekne, pridame protlak, trochu vyvaru nebo vody a omacku povarime. Vyjmemecela koreni. Stehynka podavame s ryzi nebo testovinami prelita omackou aposypana syrem a petrzelkou.

  141. Kureci stehynka po pastyrsku


    4 kureci stehynka, 2 lzicky majoranky, 2 lzicky tymianu, 2 lzicky rozmarynu,stavu z 1 citronu, 3 lzice oleje, sul, pepr.
    Kureci stehynka omyjeme pod studenou vodou a osusime, majoranku, tymian,rozmarynu, stavu z citronu a olej smichame ve sklenici, soli a pepremposypeme a potom smesi oleje a koreni potreme kureci stehynka, vlozime narost trouby, nebo na olej do pekace, behem peceni potirame zbylou smesi.Vhodna priloha: ryze nebo bramborove hranolky.

  142. Kureci stehna na salveji


    Pro 6 osob - 6 kurecich stehynek, Marinada: 1/8 l sucheho bileho vina, 4lzice vinneho octa, 1/2 cibule, 5 snitek cerstve salveje. Omacka: 0,2 dlkecupu, 1 lzicka medu, 0,2 dl kremovite kysane smetany, 1-2 lzicky suchehosherry, pepr, sul.
    Nekolik listecku salveje zasuneme pod kuzi na stehynkach, zbylou salvejvarime s prisadami na marinadu, nechame vychladnout a maso marinujemealespon hodinu v lednicce. Mezitim si pripravime ze vsech prisad omacku.Stehynka vyjmeme z marinady, osusime papirovou uterkou, potreme olejem aopeceme pod rozehratym grilem dozlatova (asi8 minut z kazde strany). Omackupodavame zvlast.

  143. Kureci kridla


    Asi 10 kurecich kridel, 2 lzice oleje, 2lzice sojove omacky, 2 strouzkycesneku rozetreneho se soli, peprem a cili.
    Z kridel odrizneme posledni bezmasou cast, zbyvajici casti potreme smesi zoleje a koreni a rozlozime je na pekac. Nechame nalozene v chladu nejlepe dodruheho dne, pred pecenim kridla trochu podlijeme a pridame kousek masla.

  144. Kureci kridla v palive omacce


    12 kurecich kridel ( nebo 4-6 stehen ), 1 cibuli, 1 strouzek cesneku, 100gcukru, 200ml kecupu, 2 polevkove lzice octa, 2 lzicky horcice, sul, pepr, 2citrony, trochu sojove omacky.
    Cibuli nakrajime na drobne kosticky, cesnek prolisujeme. Oboji smichame scukrem, kecupem, octem, sojovou omackou a horcici. Uvedeme do varu a zastaleho michani pri velmi malem ohni priblizne 2 minuty varime. Omackuochutime soli a peprem. Kureci kridla (stehna) oplachneme a osusime. Dame dopekace, potreme omackou a v predehrate troube peceme asi 20-30 minut ( abybylo mekke ). V prubehu peceni kridla potirame omackou. Pecena kridlapodavame na rozlozenych platcich citronu. Zbytek omacky podavame zvlast.Priloha: ryze, hranolky, krokety.

  145. Kureci smes na bramboraku c.1


    Kureci rizky, olej, solamyl, vejce, cibule, porek,glutasol, bile vino, sul,sojova omacka, sterilovana kapie, bramborakove testo.
    Maso nakrajime na kousky a nalozime do nalevu z ostatnich surovin. Nechameodlezet a osmazime na oleji. Klademe na usmazene pramboraky.

  146. Kureci smes na bramboraku c.2


    600g kurecich prsicek, olej, solamyl, vejce, cibule, porek,glutasol, bilevino, sul, sojova omacka, sterilovana kapie.
    Maso nakrajime a nalozime do smesi z oleje, vejce, solamylu, soli, vina,sojove omacky a drobne nakrajene cibule. Smazime v rozpalenem oleji. Preddokoncenim pridame porek a kapii. Dochutimeglutasolem, vinem a sojovouomackou. Hotovou smes klademe na bramboracky.

  147. Kureci nakyp se syrem


    Pro 2 osoby - 250g kureciho masa, 1 vejce 50g tvrdeho syra na strouhani, 1rohlik, 4 lzice mleka, 4 lzice masla nebo Hery, podle potreby strouhanka sulpazitka nebo petrzelka.
    Upecene kureci maso umeleme, k tomu umeleme houskou predem zvlhcenou mlekem,pridame zloutek, lehce osolime, vmichame sekanou petrzelku nebo pazitku atuhy snih z jednoho bilku. Hmotu vlozime do vymazane a strouhankou vysypaneformy a v predehrate troube upeceme. Tesne pred dopecenim jeste povrchposypeme strouhanym syrem. Kureci nakyp doplnime varenymi bramborami azeleninovym salatem.

  148. Kureci kousky v testicku


    Kureci prsicka, sojova omacka, pivo, horcice, vejce, pepr, solamyl, olej.
    Maso nakrajime na platky ktere nalozime do testicka ze sojove omacky,horcice, piva, solamylu, vejce, soli a pepre. Nechame hodinu odlezet asmazime na oleji.

  149. Kureci kousky po Italsku


    1 kure, 4 lzice oleje, 4 lzice kecupu, sul, spetka tymianu.
    Ocistene a umyte kure vykostime a nakrajime na nudlicky. Osolime a okorenimeje, zakapeme polovinou oleje a nechame v chladnu macerovat 1-3 hodiny(nejlepe pres noc). Pak maso na zbylem oleji zprudka opekame po vsechstranach. Kdyz je mekke, zalijeme je kecupem, promichame, jeste prohrejeme apodavame s testovinami nebo brambory.
     

    Recepty na kure. 214 receptu na kure

  150. Kureci maso s kardamonem


     


    500g kurecich prsicek, 1 mala cibule, 1 kelimek bileho jogurtu, 3 strouzkycesneku, spetka mleteho zazvoru, spetka cerneho pepre, 1 lzicka maku, 1/2lzicky tluceneho kardamonu, sul, 1 lzice sekanych mandli, 4 lzice oleje.
    Maso a cibuli nakrajime na nudlicky, zasypeme korenim a promichame sjogurtem. Nechame asi 2 hodiny odlezet v chladnu. Pak prudce opeceme narozpalenem oleji, pridame mandle a mak. Pred podavanim muzeme promichat svarenou ryzi.

  151. Kureci pusinky smazene


    400 g kureciho masa, 100 g tvrdeho syra, 2 vejce, 2 strouzky cesneku, hladkamouka, solamyl, olej, sul.
    Kureci maso nakrajime na male kosticky, osolime, posypeme solamylem,promichame a nechame v chladu ulezet asi 2 hod. Vejce spolu s asi 2 lzicemihlad. mouky, cesnekem utrenym se soli a drobne nastrouhanym tvrdym syremdobre rozslehame. V takto pripravenem testicku namacime kousky kureciho masaa ze vsech stran opeceme v rozpalenem oleji.

  152. Kureci prsicka


    150 g prsicek, 1 vejce, 2lzice mouky, 2 strouzky cesneku, 30 g sunky, 30 gzampionu, 20 g syra, pepr, sul, olej.
    Kureci prsicka jemne naklepeme, osolime, opeprime. Z vajicka, mouky acesneku udelame hustsi testicko, v nemz prsicka obalime, a prudce osmazimena oleji. Nez se nam maso osmazi, na druhe panvi lehce osmazime smes znamocene housky, pokrajene sunky a zampionu. Kdyz je vse hotovo, usmazenaprsicka polijeme zampionovou smesi a ozdobime strouhanym syrem. Podavame shranolky.

  153. Kureci prsicka Pozarski


    1 kure s jatry, 200g mleteho teleciho masa, 1/2 lzicky muskatoveho kvetu, 1lzice konaku, 1 dl smetany, 1 vejce, 4 lzice masla, sul, 150g zampionu, 1lzice petrzelky.
    Vykostena stehna umeleme s telecim a jatry, ochutime soli, korenim, smichamese smetanou a vejcem, zahustime lzici strouhanky a pridame petrzelku. Prsazbavime kosti a kuze, naklepeme, osolime, opeprime, naplnime nadivkou,sepneme jehlami a opeceme na masle. Upeceme domekka v troube spolecne spulkami zampionu. Porce polijeme konakem, zapalime a ihned zhasneme plamen.

  154. Kureci prsicka na ementalskem syru


    Na panvi rozehrejeme olej a dozlatova opeceme kureci prsicka 6 ks. Potommaso osolime a opeprime, zalijeme 2 dcl bileho vina a 30 min. pod poklickoudusime. Mezi tim si pripravime syrovou omacku:
    Do mensiho hrnce nalijeme 3 dcl smetany, na mirnem plameni ji ohrivame apostupne pridavame asi 20 dkg strouhaneho syru. Vzniklou omacku osolime,opeprime, pridame spetku strouhaneho muskatoveho orisku a vmichame dvazloutky. Maso prendame do pekace, zalijeme syrovou omackou, posypeme asi 20dkg strouhaneho syra a 30 min. peceme ve troube.

  155. Kurci prsa na mandlich


    Kureci nebo kruti prsa, sul, pepr, 120g mandli, hladka mouka na obaleni,maslo na smazeni, sladka smetana, petrzelka, hlavkovy salat.
    Kureci nebo kruti prsa nakrajime na centimetrove platky a lehce nozem tupoustranou naklepeme, pekne je osolime, sul vetreme z obou stran. Platky muzemeopeprit nahrubo umletym peprem a nechame nekolik minut prolezet Mezi tim sipripravime oloupane mandle ktere nakrajime na slabe platky a ty v masleuprazime dozlatova. Musime pocitat s tim, ze mandle jeste po odstaveni zesporaku dojdou. Ulezele platky masa slabe obalime v hladke mouce a polozimena panev do rozpaleneho masla,. Opeceme po vsech stranach , kdyz je vsedobre propecene dame na maso uprazene mandle i s maslem a cely pokrmzalijeme sladkou smetanou. Na mensim plamenu dusime asi tak 4 minuty amaso ryby v teto stave podusime, stava nesmi byt ridka, pokud je, tak dobuduseni prodlouzime, az se stava zahusti. Dame na talir podusene maso, kterepolijeme smetanovou stavou, ozdobime petrzelkou a muzeme oblozit nekolikalistky hlavkoveho salatu. Jako priloha se hodi nove brambory uvarene vcelku. Po dobrem jidlu nezapomente na stejne dobrou kavu.

  156. Kureci prsicka v alobalu c.1


    4 platky z kurecich prsicek, 4 kousky drubezich jater, grilovaci koreni, 8platku anglicke slaniny, 4 platky sunky, 4 stredni cibule, 4 zelene a 4cervene papriky, 12 mensich rajcat nebo kecup, sul, olej.
    Okorenena a osolena prsicka, okorenena jatra a platky slaniny zprudka z oboustran opeceme na oleji. Cibuli pokrajime na kolecka, papriky na nudlicky arajcata na platky. Na alobal klademe pripravene suroviny v tomto poradi: nastred alobalu vypeceny tuk, 4 kolecka cibule, slaninu, prsicka, pokropimevypecenym tukem, 2 kolecka cibule, slaninu, jatra, sunku, ozdobne narovnamepapriku a rajcata nebo kecup. Opatrne zabalime, abychom neporusili upravu.Peceme ve stredne teple troube asi 35 minut, pripadne na ohni na rostu.Podavame s brambory a zeleninovym salatem, pripadne s chlebem.

  157. Kureci prsicka v alobalu c.2


    500g kurecich prsicek, 80g tvrdeho syra, 80g sunky, 40g masla, mlety pepr,mleta paprika, kari koreni, sul.
    Vykostena kureci prsicka nakrajime na platky a mirne naklepeme. Osolime,okorenime, poklademe platkem syra a platkem sunky, lehce potreme maslem neboolejem a svineme. Zavitek pevne zabalime do alobalu. Upeceme na rostu vtroube nebo na grilu. Podavame s opecenymi brambory a zeleninovou oblohou.

  158. Kureci prsicka s nivou


    Kureci prsicka, platky sunky nebo sunkoveho salamu, syr niva, hladka mouka,olej, pepr, sul.
    Platky kurecich prsicek lehce naklepeme, osolime, opeprime a polozime na nepo platky sunky nebo sunkoveho salamu a kousku nivy. Potom takto oblozeneplatky stocime do uhlednych zavitku a spichneme paratky. Nakonec kurecizavitky obalime v hladke mouce a opeceme je ze vsech stran v rozpalenemoleji. Jako prilohu podavame smazene bramborove hranolky, tatarskou omacku azeleninovy salat ci zeleninovou oblohu.

  159. Kureci prsicka s mangem


    4 porce kurecich prsicek, 1 stredne velke mango, 40g oleje, 40g masla, bilypepr, jakekoliv susene bylinky, sul.
    Jednotliva kureci prsicka na povrchu lehce nakrajime, osolime, opeprime,posypeme bylinkami, pokapeme trochou oleje a takto pripravene je nechame asihodinu odlezet. Potom je zprudka na oleji opeceme, pridame maslo, rezy mangaa zvolna dohotovime. Priloha: brambory.

  160. Kureci prsicka s pomeranci a koriandrem


    600g kurecich prsicek, 2 oloupane pomerance, 1 lzicka tluceneho koriandru, 1lzice sekanych mandli, 1 dl dezertniho vina, 1 lzicka Glutasolu, 1 lzickaskrobove moucky, spetka soli, 3 lzice oleje.
    Maso nakrajime na nudlicky, mirne osolime, obalime v skrobove moucce aprudce osmazime na oleji. Olej slijeme, pridame platky pomerance, koriandr,mandle, Glutasol a vino. Uz jen kratce podusime a podavame s ryzi nebotestovinami.

  161. Kureci prsicka s brambory


    4 porce z kurecich prs (600g), 500g brambor, 2 stredne velke cibule, 1mrkev, 50g anglicke slaniny, pepr, sul, maslo na potreni.
    4 ctverce alobalu potreme maslem, Na kazdy polozime mirne osoleny platkureciho masa. Na nej poklademe oloupane, na kolecka pokrajene brambory,posypeme strouhanou cibuli i strouhanou mrkvi, znovu osolime, opeprime,pridame platky slaniny a zabalime. Peceme 30 minut pri 200 OC.

  162. Kureci prsicka s ananasem a mandlemi


    Kureci prsicka naklepeme a obalime v mouce, po obou stranach osmahneme naoleji. Vlozime do alobalu,poklademe okapanym ananasem a nasekanymi mandlemi,zakapeme rozpustenou ramou. Zabalime a dame asi na 20.minut zapeci. Podavames bramborem.

  163. Kureci prsicka se syrem


    Kureci prsicka, vegeta, olej, syr Eidam, 1 dl slehacky, mleko.
    Kureci prsicka nakrajime na nudlicky, promichame s vegetou a nechameodlezet. Osmazime na horkem oleji, odstavime a slijeme tuk. Znovu rozpalime,vlijeme slehacku, pockame az zacne vrit, zasypeme jemne strouhanym syrem,nechame rozpustit do omackove hustoty, v pripade potreby zredime moukou.

  164. Kureci prsicka se spenatem


    150g pohanky. 3/4 l zeleninoveho vyvaru, 300g cerstveho spenatu, 100gzampionu, 1 mrkev, 150g kurecich prsicek, 1 svazecek pazitky, 1 lzice medu,6 lzic octa, sul, pepr, 8 lzic orechoveho oleje.
    Pohanku vysypeme do variciho vyvaru a nechame pod poklickou nabobtnat.Kureci prsicka osolime a opeprime a opekame 10 minut po obou stranachdozlatova. Vyjmeme a na tuku kratce osmahneme platky zampionu. Ocistenoumrkev nakrajime na kolecka. Omyte listy spenatu, maso nakrajene na nudlicky,zampiony a nabobtnalou pohanku urovname na talire a bohate zakapemezalivkou.

  165. Kureci prsicka se sunkou


    Podle Yukiko Sawa - 200g kurecich prsicek, 2 bilky, 4 lzice rostlinnehooleje, 50g sunky. 2 dl bileho vina, 1 lzicka soli, trochu tymianu.
    Maso z kurecich prsicek pokrajime na tenke platky, promichame s bilky,opeceme na oleji domekka a polozime na vyhraty talir. Rozpalime dalsi castoleje, pridame tenke platky sunky a opeceme ji. Potom vse pokapeme varicivodou s bilym vinem, osolime, okorenime tymianem, pridame platky kurecihomasa a za staleho michani nechame prejit varem. Jako prilohu podavame ryzi.

  166. Kureci prsicka plnena hermelinem


    Prsicka, hermelin, sul, olej, bile vino, slehacka, bily pepr, citron,provensanske koreni, loupane mandle.
    Kureci prsicka nakrojime do kapsy, mirne naklepeme, vlozime trojuhelnicekhermelinu, nekolik mandlicek, mirne zaklepneme a smazime. Kousek maslarozpustime, zaprasime hladkou moukou, zapenime, zalijeme slehackou a mirneprovarime. Nakonec prilijeme vino, pridame provensanske koreni, sekanemandle a vypek z masa. Zavarime a omackou zalevame prsicka na taliri.

  167. Plnena kureci prsicka c1


    4 porce kurecich prsicek, 100g tvrdeho syra, 75g jader vlasskych orechu, 1lzice sekane petrzelove nate, sul, mlety pepr, 2 vejce, 5 lzic mleka, 50goleje, 50g masla, 75g hladke mouky.
    Kureci prsicka zbavime kuze, kosti a zlehka je naklepeme. prorizneme do nichkapsu a naplnime ji smesi ze strouhaneho syra, petrzelky a drcenych jaderorechu. Otvor spichneme paratkem. Osolime, opeprime. obalime v mouce,namocime do rozslehanych vajec s mlekem a opeceme na oleji. Pridame maslo azvolna dusime. Podavame s dusenou ryzi.

  168. Plnena kureci prsicka c.2


    Pro 4 osoby - 4 porce kurecich prsou, sul, pepr, 100g sunky, 50g syra,rozmaryn, zelena petrzelka, mouka, 2 vejce, asi 1 dl mleka nebo piva,strouhanka.
    Celkova doba pripravy 40 minut. Doba fritovani 6-7 minut. Teplota 170OC.
    Kazdou porci kurete opatrne vykostime, rozrizneme tak, aby vznikla kapsa.Vsechny porce naklepeme, osolime a opeprime. Sunku nakrajime na drobnekosticky, syr nastrouhame najemno. Syr smichame se sunkou, nasekanymrozmarynem a petrzelkou. Smesi naplnime vsechny kapsy. Uzavreme je paratkynebo zasijeme niti. Jednotlive porce obalime nejprve v mouce, potom vevejcich smichanych s mlekem nebo pivem a nakonec ve strouhance. Tuk vefritovacim hrnci zahrejeme na pozadovanou teplotu a obalena kureci prsafritujeme dozlatova. Plnena kureci prsa podavame se zeleninovym salatem avarenymi brambory.

  169. Plnena kureci prsicka c.3


    Pro 2 osoby - 2 rizky z kurecich prsou nebo 4 mensi, 4 lzicky plnotucnehorcice, 2 lzice masla, 50g strouhane Nivy, 100g strouhaneho ementalu, stavaz poloviny citronu, tuk na peceni, sul a pepr.
    Zacneme pripravou syroveho prekvapeni. Maslo utreme do peny, vmichamestrouhanou Nivu a emental, ochutime citronovou stavou, a treme dohladka. Pakdame vychladit smes do lednicky. Kdyz pekne ztuhne, udelame z ni valeckynebo nakrajime tenke hranolky. Kureci rizecky rozklepeme, osolime, opeprimea potreme horcici. Pote do rizku vlozime hranolek nebo valecek ze syrovehmoty, sepneme paratky nebo specialnim perkem, a v rozehratem tuku po oboustranach opeceme. Pak dame do predehrate trouby dopeci. Podavame s bramborema kompotem.

  170. Plnena kureci prsicka c.4


    1 kg kurecich prsicek, 150g sunky, 150g eidamu, 100g zampionu, lzice masla,1 dl bileho vina, sul, lzice hladke mouku, 2 lzice oleje.
    Kureci prsicka nakrajime, naklepeme, osolime, pokryjeme platkem sunky,platkem syra, prelozime, okraje sklepneme palickou (muzeme sepnou paratkem),lehce poprasime moukou a na rozpalenem oleji opeceme z obou stran. Do vypekupridame pokrajene zampiony a maslo, podusime a zastrikneme bilym vinem.podavame se zeleninou a bramborovymi kroketami.

  171. Pikantni kureci prsicka


    Pripravime si tolik porci kurecich prsicek, kolik cekame hostu. Pak sipripravime marinadu z oleje, vinneho octa, sojove omacky, tymianu, palivepapriky, rozetreneho cesneku, jemne pokrajene cibule, trochy horcice, kecupua soli. Osusene maso osolime a potreme smesi a dame do lednicky podpoklickou asi na 2 -3 hodiny marinovat. Na rozpaleny gril pokladame porce acasto je potirame marinadou. Obracime a asi za ctvrt hodiny muzeme prsickakonzumovat.

  172. Pikantni kureci rizky


    4 kureci rizky, 2 strouzky cesneku, sul, mleta sladka paprika, mlety pepr,mlety zazvor, hladka mouka, vejce, mleko, strouhanka, ztuzeny tuk nasmazeni.
    Kureci rizky naklepeme a po obou stranach potreme smesi cesneku utreneho sesoli a korenim. Nechame nekolik hodin v chladu odlezet, obalime v mouce,vejci rozslehanem s trochou mleka a strouhance a po obou stranach pozvolnadozlatova usmazime. Podavame s varenymi brambory a se salatem nebo kompotem.

  173. Svatecni kureci rizky


    4 rizky, 4 zampiony, sul, Hera, 50g zmrazeneho hrasku a mrkve, sekanapetrzelka, vejce, mouka, strouhanka, olej.
    Rizky naklepeme. Houby nakrajime nadrobno a osmahneme na na trose Hery. Asi20g Hery utreme se soli, pridame zeleninu a houby, ze smesi v alobaluvyrobime 4 valecky, ktere nechame ztuhnout v chladnu. Valecky zabalime dorizku, stahneme niti, obalime v mouce, vejci a strouhance. Smazime na olejidozlatova.

  174. Pilaf z kurecich jater


    10-12 kusu kurecich jater, 250g ryze, 200g nakrajene mrkve, 2 strednicibule, svazek petrzelky, 1 l kureciho vyvaru, stroucek utreneho cesneku, 1a 1/2 lzicky kari, sul, pepr, 2 rajcata, par lzic oleje.
    Jatra opeceme a nakrajime. V tuku od jater osmahneme cibuli a petrzel.Pridame jatra, mrkev, ryzi, vyvar, kari a cesnek, osolime a opeprime. Dusimepod poklickou. Podavame zdobene platky rajcat.

  175. Spenat s kurecim masem


    600g spenatoveho protlaku, 100g peceneho kureciho masa, 30g masla, 2 vejce,5 lzic smetany, 70g hladke mouky, 70g tvrdeho syra, muskatovy orisek, pepr,sul.
    Spenatovy protlak podusime. Maslo utreme ze zloutky, okorenime, pridamenastrouhany syr, smetanu, nakrajene maso, dobre promichame, zahustime moukoua smichame se spenatem. Nakonec vmichame tuhy snih. Smes urovname do tukemvymazane formy a zapeceme v horke troube. Podavame s varenymi brambory.

  176. Pecene kure na cesneku


    1 kureci prsa Omacka na potirani: 1/2 lzicky rozdrceneho cesneku, 1 lzicecitronove stavy, 1 lzice francouzske horcice, sul, pepr.
    Maso potirame omackou a na kazde strane opekame asi 10 min.

  177. Dusene kure s brokolici


    Pro 4 osoby - 500g kurecich prsicek, 2 lzice skrobove moucky, 4 lzice sojoveomacky, 1 lzice sucheho sherry, 2 lzice oleje, 2 kousky 2,5 cm dlouhecerstveho zazvoru, 2 strouzky cesneku, 450g brokolice, 1 velka cervenapaprika, 4,5 dl drubeziho vyvaru, 100g testovinovych maslicek, 30g piniovychorisku nebo mandli.
    Smichame sherry se sojovou omackou a se skrobem a ve smesi dukladne obalimemaso nakrajene na prouzky. Nechame marinovat asi ctvrt hodiny. Na lzicioleje osmahneme ve vyssi panvi na tenke prouzky nakrajeny zazvor a cesnek,pridame na male ruzicky rozebranou brokolici a nechame zmeknout. Derovanounaberackou vybereme zeleninu do misy. Pridame zbyly olej a maso na nemopeceme, pak vyndame a pridame k zelenine. Do panve vlijeme vyvar, privedemek varu a zavarime testoviny. Na mirnem ohni varime za obcasneho michani asi10 minut, az se vyvar vsakne. Do testovin vmichame maso se zeleninou apiniove orisky. Nechame prohrat a podavame.

  178. Dusene kure s krenem


    1 kure, 60g masla, lzicku hladke mouky, 2 dl slehacky, 2 lzice krenu,cibuli, sul, pepr, kousek masoxu, tuk.
    Kure rozdelime na porce, osolime, opeprime a opeceme na masle dozlatova.Porce vyjmeme, na tuku osmahneme drobne nakrajenou cibuli, pridame maso,kousek masoxu, podlijeme a dusime domekka. Mekke kure vyjmeme, stavuzaprasime moukou, nechame chvilku osmahnout, podlijeme trochou vody apovarime. Do omacky nalijeme smetanu, nechame prejit varem, pridame kren aodstavime z ohne.

  179. Utajene kureci kyty


    Pro 4 osoby - 8 kurecich kyt , 300g kurecich jater, 200g porku, sojovaomacka, kecup, grilovaci koreni (lze i jine druhy) sul na dochuceni, olej nasmazeni.
    Kureci kyty vykostime (ale lze nechat), naklepeme (i s kosti), osolime zobou stran, opeprime, potreme grilovacim korenim (koreni gurman, jen cesnek,cinske atd.). Pripravene maso zprudka opeceme na rozpalenem oleji (aby sevytvorila kurcicka), obratime a opeceme z druhe strany. Maso vyndame, a napouzitem oleji zprudka opeceme nakrajena jatra, shrneme na jednu polovinu ana druhou vysypeme jemne nakrajeny porek a opeceme. Michame jak porek ijatra. Pridame kecup a vse promichame, pridame sojovou omacku, a jenprohrejeme. Nakonec jatra osolime. Kureci maso podavame na taliri prelite(utajene) jatry s porkem. Mozno podavat bez prilohy.

  180. Jihoceske kure v testicku


    1 kure, 50g hladke mouky, 2 lzice bileho vina, 3 bilky, sul, pazitka, olejna smazeni, 1 lzice oleje.
    Rozporcovane kure osolime, obalime v testicku a smazime na rozpalenem oleji.Priprava testicka: Do misky dame vino, lzicku oleje, mouku, sul, sekanoupazitku. Testicko by melo byt stejne huste jako kapani do polevky. Nakonecvmichame snih z bilku. Podavame s bramborem a doplnime salatem z cerstvezeleniny nebo kompotem.

  181. Staroceske kureci maso


    Pro 2 osoby - 300g kurecich prsou, 1 cibuli, olej, sul, 30g rozinek, 200gsvestkoveho kompotu, maslo, 6 vlasskych orechu.
    Kureci prsa oplachneme a nakrajime na male nudlicky, cibuli jemne nakrajimea osmazime na oleji, pridame maso a orestujeme, soli ochutime, rozinkysparime v horke vode a scedime, svestkovy kompot bez nalevu rozkrajime naprouzky a spolu s rozinkami pridame k masu, potom kratce podusime, az budemaso mekke, zjemnime smes kouskem masla, vlasske orechy rozbijeme a jadranasekame na male kousky, maso na taliri nakonec posypeme orechy. Vhodnapriloha: ryze.

  182. Rychle kureci platky s kari


    500g kurecich rizku, sul, kari koreni, Worcestrova a sojova omacka, olej.
    Kureci rizky omyjeme pod studenou vodou, osusime a nasolime, posypeme karikorenim, Worcestrovou a sojovou omackou ochutime, rostlinny olej rozehrejemea platky z obou stran postupne osmahneme. Vhodna priloha: ryze nebohranolky.

  183. Smazene kureci nitky


    2 vykostena kureci prsa bez kuze, chilli, 4 bilky, 3 lzice hladke mouky,olej, 4 porky, trocha vyvaru, sul, pepr, glutasol, sojova omacka, 1 lzickavina, 1 lzice sadla.
    Maso nakrajime na tenke prouzky, osolime a okorenime chilli. Namacime vbilcich rozslehanych s moukou a smazime na oleji. Mezi tim rozehrejeme napanvi sadlo, opeceme na kolecka nakrajene porky osolime, opeprime, zalijemesojovou omackou, vinem a vyvarem, ve kterem jsme rozmichali lzicku hladkemouky a kratce povarime. Maso podavame s ryzi prelitou dusenym porkem.

  184. Podvecerni kureci prsicka


    4 krajicky toustoveho chleba, 200g vykostenych prsicek, 1 cibule, 50gstrohaneho syra, 1 rajce, maslo, olej, sul, pepr, cesnek.
    Maso jemne naklepeme a prudce opeceme na obou stranach. Maso potremecesnekem, polozime na chleba, poklademe kolecky rajcat a cibule, posypemesyrem, pokapeme maslem a dame zapect.

  185. Minutkovy kurecigulas


    0,5 kg masa bez kosti a kuze, 2 lzice oleje, 1 cibule, lzicka sladkepapriky, paliva paprika, pepr, sul, 2 lzice kecupu, 80g strouhaneho syra,mala plechovka hrasku.
    Drobne nakrajenou cibulku osmahneme, pridame nudlicky masa, zaprasimepaprikou a opeceme 5 min. Osolime, opeprime, zalijeme kecupem, prilijeme 0,5dl vrele vody, pridame okapany hrasek a dusime dalsich 5 minut. Hotove nataliri posypeme syrem.

  186. Zapecena kureci prsicka se sunkou a broskvi


    600g prsicek, 120g oleje, 4 platky sunky, 4 platky syra, 4 pulky broskvi,sojova omacka, olej, solamyl, worchester, sul.
    Maso nakrajime na kousky a nalozine do sojove omacky, oleje, worchesteru,solamylu a soli a nechame odlezet. Maso osmazime. Do varne misky dame sunku,na ni polozime opecene maso, zakryjeme syrem, na ktery polozime pulku broskvea zapeceme.

  187. Marinovana kureci kridylka


    Kureci kridylka, sojova omacka, olivovy olej, cili papricky, sul, cesnek,petrzelova nat, citronova stava.
    Sojova omacka, olej, cili papriky, cesnek, sul, pepr, nat a citro smichame.Kridylka dame do marinady na 24 hodin. Po vyndani dame do vyhrate troubyupect.

  188. Salat z kurete


    1 kure, 1/2 celeru, pepr, 2 jablka, citron, salek majonezy, horcici.
    Kure udusime domekka v malem mnozstvi osolene vody, maso obereme z kosti ausekame na male kousky, Oloupany celer uvarime v okyselene vode domekka anakrajime na kosticky. Oloupana jablka nakrajime na kostky a zakapemecitronem, aby nezhnedla. Vse spojime majonezou, citronem, horcici a peprem.

  189. Salat s masem a pekingskym zelim


    - Jam dok gulab - 4 lzice sojove omacky, 4 lzice citronove stavy, 2 lzickycukru, 150g vareneho kureciho masa, 150g vareneho veproveho masa, 2 lziceneslanych prazenych burskych orisku, 3 strouzky cesneku, 2 stredne velkecibule, 1 pekingske zeli nebo hlavkovy salat, 1 salotka.
    V mise smichame sojovou omacku, citronovou stavu a cukr. Pridame nadrobnonakrajene maso, pokrajene orisky, cibuli usmazenou s cesnekem a vse vmichamedo nakrajeneho pekingskeho zeli nebo hlavkoveho salatu. Posypeme cibulkovounebo petrzelkovou nati nebo kousky palive papricky.

  190. Celerovy salat s kurecim masem


    Pro 4 osoby - 1 hlavka endivie nebo frise salatu, 1 stredni celer, 3 rizky zkurecich prsicek, 2 jablka, 3 lzice citronove stavy, 2 pomerance, 2grepfruity, 1 bily jogurt, 100 ml smetany, sul, cerstve mlety pepr, 1/2lzicky cukru. 1/2 lzicky kari koreni, spetka chilli.
    Kureci prsicka osolime, opeprime a o peceme z obou stran na oleji asi 5-6minut. Maso nechame vychladnout a nakrajime na nudlicky. Omyty salatnatrhame na male kousky a urovname do salatove misy. Pridame nakrajenekureci maso, jablka nakrajena na platky a zakapana citronovou stavou,najemno nakrajeny celer a prekrajene dilky pomerance a grepu. Stavu zpomerancu a grepu pri krajeni zachytime a pouzijeme do marinady spolu sjogurtem a smetanou. Marinadu osolime, prisladime a okorenime a salat jiprelijeme.

  191. Kureci salat c.1


    500g kureciho masa (z duseneho, peceneho ci vareneho kurete), 1 kelimekmajolky, 4 jablka, 1 mensi celer, citronova stava.
    Maso nakrajime na nudlicky, pridame oloupana a na platky pokrajena jablka,nastrouhany, predem v osolene vode uvareny a vychladly celer, majolku azakapeme citronem.

  192. Kureci salat c.2


    500g kureciho vareneho masa, 2 pomerance, lzice loupanych vlasskych orechu,citronova stava, trochu cukru a soli na dochuceni, 1 lzice oleje, spetkapepre, hlavka salatu.
    Oloupany pomeranc rozdelime na dilky a ty jeste pretrhneme na mensi kousky.Dame je o misy, k nim pridame pokrajene maso, rozsekane orechy a olej.Zamichame, dochutime citronem, cukrem a soli, pridame, pripadne opeprime adame vychladit. Podavame na dezertnich poharech, vylozenych opranymi listyhlavkoveho salatu.

  193. Kureci salat s ananasem


    Papanicko Stelly Zazvorkove.
    Mensi kure dusim na bilem vine s kouskem masla, peti kulickami pepre,malickou spetkou tymianu, strouzkem cesneku se soli, petrzelkou a citronovoukurou domekka. Vykostim, odstranim kuzicku a maso jemne nasekam. Smicham jes majolkou, kterou zlehcim jogurtem, vmicham nalozene na platky nakrajenezampiony, nadrobno nakrajene zelene fazolky, jeste dochutime trochouworcestrove omacky nebo kapkou sojove omacky, necham na miskach vychladit apred podavanim ozdobim ananasem. Take vyborne chutna s kiwi. Nakonec posypusekanou petrzelkou.

  194. Kuratkova pochoutka


    400g kurecich prsicek, 2-3 cela vejce, hladka mouka, 3 lzice sojove omacky,1 baleni burskych orisku, orientalni koreni, sadlo.
    Kureci prsa nakrajime na vetsi nudlicky a smichame se sojovou omackou.Nechame odlezet a zatim si pripravime testicko. Vajicka rozslehame s trochouorientalniho koreni podle chuti. Pridame jemne nasekane burske orisky azahustime hladkou moukou tak, aby testicko ze lzice nestekalo, ale pouzekapalo. Kdyz mame testicko hotove, zalijeme jim pripravene maso apromichame. Jednotlive kousky nabirame lzici i s testickem a smazimedozlatova na rozpalenem oleji. Muzeme tez do testicka pridat nastrouhany syrnebo sunku. Priloha: bramborova kase.

  195. Pikantni kureci salat


    Kureci maso, sul, 5 lzic oleje, 2 strouzky cesneku, lzicka kari koreni,Zakladem salatu je kureci maso, varene, pecene nebo grilovane. Lze pouzit izbyle maso.
    Kure se stahne z kuze, libove maso se nakraji na nudlicky a osoli se.Zalivka se pripravi z peti lzic oleje, dvou dobre utrenych strouzku cesneku,lzicky kari, soli. Lze pouzit i dalsi koreni. Zalivka se prelije pres masojiz pripravene v hlubsi misce, prikryje se a necha se v lednici nejmene dvehodiny odlezet. Podava se s bilim pecivem.

  196. Daliboruv dort


    1 cele kure, mrkev, cervena repa, zeli, brambory, porek a jina zeleninapodle chuti, houby, vegeta, kmin, sul, 4 vejce a trocha mleka, tuk navymazani formy, strouhanka.
    Asi litrovou nadobu z varneho skla vymazeme tukem a vysypeme strouhankou.Pak budeme klast postupne tri vrstvy. I. vrstva: omyte, osolene, vegetouochucene, upecene a vykostene, na kosticky nakrajene kure. II. vrstva:omyta, ocistena podle druhu na kousky, kolecka nebo kosticky nakrajena a nacedniku kratce sparena zelenina. III. vrstva: ocistene nakrajene, osolene aokminovane houby podle moznosti (i zampiony, hliva ustricna). Vse damezprudka na 10 minut zapeci do rozpalene trouby, pak zalijeme vejcirozslehanymi s trochou mleka a opet zapeceme, az je vrchni vrstva zlatavekrupava. Hotovy pokrm vyklopime jak dort a podavame.

  197. Cinske maso


    1 kure, sojova omacka, solamyl, cili, olej, 1/4 kg zampionu, 2 cibule, 1porek, 1 mensi hlavka cinskeho zeli, vyvar, kapie.
    Maso nakrajime na nudlicky, pridame sojovou omacku, solamyl a cili,promichame a nechame ulezet. Prudce opeceme maso na oleji, pridame nakrajenezampiony, cibuli, porek a cinske zeli, orestujeme, zalijeme trochou vyvaru ,pridame kapii, chvili povarime, dochutime cili a sojovou omackou. Podavame sryzi.

  198. Cina alla Kujebina


    Kureci prsa, 2 zloutky, 2 lzicky solamylu, lzicka oleje, lzice sojoveomacky, mensi porek, koreni ( curry, orientalni koreni nebo smes na cinu).
    Pripravime si smes ze zloutku, solamylu, oleje, sojove omacky, jednoho porkunakrajeneho na nudlicky a koreni. Do teto smesi nalozime na nudlickynakrajena kureci prsa. Promichame a nechame v chladnu odlezet dva az tridny. Potom je osmahneme na rozpalenem oleji, zalijeme trochou vody a nechamechvili podusit. Priloha: ryze.

  199. Horici gulas Attila c.1


    1 kure, sadlo, 2 cibule, 1 lzice sladke a 1 lzice palive papriky, sul,vyvar, 2 zelene papriky, 6 zampionu, 2 lzice rajcatoveho protlaku, trochamerunkovice, slivovice nebo konaku.
    Pokrajene kure osmahneme dozlatova spolu s cibuli. Zasypeme paprikou apodlijeme vyvarem, pridame papriky a zampiony. Osolime a dusime domekka.Nakonec zahustime protlakem. Na taliri pridame palenku a zapalime. Podavames ryzi, testovinami nebo noky.

  200. Horici gulas Attila c.2


    1 kure, olej, 2 cibule, 1 lzice sladke papriky, 1 lzicka palive papriky, 2zelene papriky, sul, masox, 6 zampionu, 2 lzice rajcatoveho protlaku,merunkovice, 2 stroucky cesneku, 20 kulicek pepre, 4 kulicky noveho koreni.
    Kure vykostime a z kuze a kosti s cesnekem, peprem a novym korenim a masoxempripravime vyvar. Maso nakrajime na kostky, na tuku osmahneme cibuli,pridame maso a opekame asi 6 minut. Posypeme paprikou, podlijeme vyvarem,pridame na nudlicky nakrajenou zelenou papriku, platky zampionu a dusimedomekka. Zhustime protlakem. Maso na taliri polijeme alkoholem a zapalime.

    Recepty na kure. 214 receptu na kure

  201. Horici gulas Attila c.3


    1 kure, olej, slivovice, 3 cibule, 1 lzicka sladke papriky, 1 lzicka palivepapriky, 2 dl vyvaru z kostky, 2 zelene papriky, 6 zampionu, 2 lzicerajskeho protlaku, 4 kulicky noveho koreni, 2 strouzky cesneku, 1 kostkamasoxu, sul, 20 kulicek cerneho pepr.
    Kure vykostime a z kosti a kuzi, vetsi cibule, 2 strouzku cesneku, 20kulicek noveho koreni, kostky masoxu a soli (muzeme pridat i korenovouzeleninu) pripravime polevku (pouzijeme ji i na podliti masa). Kureci masonakrajime na kousky, na tuku osmahneme nadrobno nakrajenou cibuli (8 az 10minut), pridame maso a smazime ho dozlatova za casteho michani zhruba 4-6minut. Pote zasypeme sladkou a palivou paprikou (pokud delame pouze prodospele, muzeme dat az celou lzici palive papriky), osolime, podlijeme 2 dlhorkeho vyvaru (vody s masoxem), pridame na nudlicky nakrajene papriky a naplatky nakrajene zampiony a dusime domekka (8 az 12 minut). Nakoneczahustime protlakem. Alkoholem (podle chuti muzeme pouzit i merunkovici nebokonak), ktery trochu zahrejeme, zalijeme az maso na taliri a zapalime.Podavame s ryzi, zeleninovym salatem nebo kysanym zelim.

  202. Escaldums de Pollo de Santanyi


    1 kure, 150 g veproveho sadla, 250 g veproveho liboveho masa, 1 sklenickavina sherry, 80 g mouky, 1 cibule, 300 g zampionu, 300 g novych brambor, 5artycoku, 200 g malych bilych fazolek, 30 g oloupanych mandli, 2 zloutky znatvrdo uvarenych vajec, petrzel, oregano, sul, pepr.
    Kure a veprove maso nakrajime na kousky, osolime, opeprime a osmazime nasadle doruzova. Pridame jemne nakrajenou cibuli, sherry a chvilku podusime.Nechame vychladnout, primichame mouku, zalijeme vodou a nechame na mirnemohni varit. Kdyz je maso skoro mekke, pridame houby, oloupane a podelnenakrajene artycoky, brambory a fazolky (ktere predem lehce osmazime) a vsedovarime domekka. Podle chuti dosolime a dopeprime. Mandle smichame svarenymi zloutky, nakrajenou petrzelkou a oreganem a pridame k hotovemujidlu 5 minut pred servirovanim.

  203. Sicilska minestra


    1/2 kurete, 2 lzice oleje, 1 vetsi cibule, 2 stroucky cesneku, 6 rajcat,nekolik listku maty a bazalky, petrzelka, sul, pepr, nudle.
    Na panvi rozehrejeme lzici oleje. Z vajec, soli a 2 lzic vody uslehameomeletove testo a na panvi zprudka opeceme omeletu. Maso varime ve vode. Naoleji osmahneme cibuli a cesnek, pridame pokrajene maso a podusime. Kdyz jemaso temer mekke pridame pokrajena rakcata, bylinky, dochutime peprem asoli. Ve vyvaru uvarime nudle, ktere smichame s masem. Zakapeme sojovouomackou a citronovou stavou. Na taliri na maso klademe roztrhanou omeletu.

  204. Chop Suey


    500g vareneho kureciho masa, 200g dusenych zampionu, 200g vareneho celeru,250g porku, 250g hrasku, 250g varenych vlasovych nudli, 3 lzice olivovehooleje, 2 lzice sojove omacky, cukr, glutasol, zazvor, sul, palivou papriku,strouzek cesneku, cibuli.
    Na kastrolu rozpalime olej, pridame nakrajenou cibuli a cesnek, osmahnemedozlatova, pridame nakrajene maso, cukr, promichame, pridame sojovou omacku,koreni, houby, zeleninu a za staleho michani prohrivame. Nakonec pridamenudle, promichame, dochutime glutasolem a soli. Muzeme pouzit i mrazenouzeleninu.

  205. Platky po starocesku


    4 kureci platky (prsicka), sul, 4 platky masla, 10 stroucku cesneku, 1kysele jablko, vyvar.
    Maso naskladame do pekacku, podlijeme vyvarem a poklademe maslem. Pridameoloupane stroucky cesneku a ctvrtky oloupaneho jablka. Vse upeceme domekka.Cesnek a jablko rozmackame do stavy.

  206. Medajlonky Murgh Tikka


    4 porce kurecich rizku, 1 dl slehacky, lzice octa, 1 vejce, sul, pepr,lzicka zazvoru, cibule, citron, olej, platky citronu a kolecka cibule,maslo, masox, kecup, worchester.
    Z masa nakrajime platky, dame do misky a promichame se soli, vejcem,zazvorem, peprem, octem a uslehanou smetanou. Nechame v chladnu ulezet dodruheho dne. Opeceme na oleji z obou stran. Vyjmeme, zalijeme 1 dl vody,oskrabeme vypecky,pridame 4 platky masla, kousek masoxu a povarime.Dochutime kecupem a worchesterem, kratce zavarime. Stavou polevame maso azdobime cibuli a citronem.

  207. Bami


    250g vareneho kureciho masa, 2 cibule, 2 stroucky cesneku, 4 lzice oleje,1/2 kg rajcat, hrst cerstvych nebo macenych susenych hub, 2 palive papricky,2 lzice petrzelky, 2 lzice medunky, 2 vejce, 1 az 2 lzice sojove omacky,stava z 1/2 citronu, sul, pepr, zazvor, 250g sirokych nudli.
    Uvarime nudle, ocedime a nechame okapat. Ve druhe panvi zahrejeme 3 lziceoleje a osmahneme nakrajenou cibuli a cesnek. Pridame pokrajene maso, maso,rajcata, houby, papricky, bylinky, osolime, okorenime a podusime. Promichames nudlemi, okorenime sojovou omackou, peprem, zazvorem, citronovou stavou,zalijeme rozslehanym vejcem a chvili zapeceme.

  208. Yambalaya


    1 kure, 100g sunky, 300g ryze, 2 cibule, 2 zelene papriky, 1 cervena cibule,trochu oleje, sul, sladka paprika, kecup.
    Z brazilske kuchyne - Cibuli a papriky nakrajime na nudlicky a v olejichvili podusime. Pak k nim pridame na nudlicky nakrajenou sunku a nanudlicky pokrajene kureci maso a dusime dohromady jeste chvili, az je masomekke. Ryzi udusime normalnim zpusobem a do mekke vmichame zeleninu s masem,osolime a opaprikujeme. Podavame s rajcatovou omackou nebo jen s kecupem.

  209. Kohoutek flamendr


    1 kure, 0,1 dl rybizoveho sirupu, 1 dl cerveneho vina, 2 lzice medu, 1 lzicesojove omacky, 2 cibule, 1 stroucek cesneku, sul, hrst rozinek, 2 clpalenky, 2 kapie, 1/4 l ananasoveho kompotu, pepr, sladka mleta paprika,cili, zazvor, mlete nove koreni, drceny kmin, citronova stava, glutasol.
    Kure vykostime, tuk a kuzi nakrajime na drobne kousky, vysmazime. Masonakrajime na male platky a nalozime do smesi pripravene z rybizoveho sirupu,vina, sojove omacky, medu, koreni, utreneho cesneku se soli a 1 drobnenakrajene cibule. Nechame lezet asi 2 hodiny. Dame na vysmahnuty tuk,opekame a az je maso skoro mekke pridame kapii krajenou na nudlicky,rozinky, ktere jsme pred tim namocili do palenky a ananasovy kompot. Jestechvili prohrejeme a dochutime glutasolem a citronovou stavou.

  210. Slepice v ryzi


    200g varene slepice nebo kureci maso (i zbytek), 200g ryze, strouhany syr,zelenina podle vlastniho vyberu a sezony.
    Kousky masa nakrajime nadrobno a vmichame do udusene ryze. pridame dusenounebo uvarenou zeleninu (kvetak, hrasek, mrkvicka). Tuto smes vlozime dolehce vymazaneho pekacku, posypeme strouhanym syrem a zapeceme.

  211. Slepice na hrasku


    1 slepice, 2,5 dl smetany, jiska z 50g masla a 50g hladke mouky, 200gsterilovaneho hrasku (nebo zmrazeneho, cerstveho, ktery kratce povarime vosolene vode), 2,5 dl slepiciho vyvaru, 1 cibule, 1-2 lzice oleje, sul,spetka muskatoveho strouhaneho orisku.
    Dobre ocistenou a omytou slepici uvarime v osolene vode domekka. Cibulkupokrajime a osmahneme mirne na oleji. Zvlast udelame jisku, kterou rozredimevyvarem a povarime (je-li vyvaru malo, pridame ho jeste 2,5 dl nebo jenpodlijeme vodou). Do jisky dame hrasek, ochutime muskatem a doplnimesmetanou. Nalijeme na uvarenou slepici, kterou jsme predtim vykostili apokrajeli na vetsi kousky. Uz jen prohrejeme, nevarime.

  212. Slepice na kari


    4 porce slepice, 40g masla, 20g oleje, 1 mala cibule, 1 jablko, 20g hladkemouky, 1,5dcl sladke smetany, vyvar, sul, kari koreni.
    Porce slepice osmazime na oleji dozlatova v tlakovem hrnci a vyjmeme. Dooleje pridame maslo, jemne nakrajenou cibuli, zpenime ji, zaprasime moukou aosmazime. Pridame osmazene maso a vmichame kari ( asi pul az jednu lzickupodle chuti ), zalijeme asi 3dcl vyvaru, hrnec uzavreme a dusime asi hodinudomekka. Pak maso vyjmeme, pridame jemne nastrouhane jablko, kratcepovarime, pridame smetanu, prihrejeme a omacku procedime. Priloha: houskovyknedlik.

  213. Slepice dusena na zelenine s brambory v pikantni uprave


    Pro 4 osoby - 50g slaniny, 4 strouzky cesneku, 1 vetsi cibule, 1 kg slepice,sul, pepr, spetka palive a 1/2 lzicky sladke papriky, 500g brambor, 1 mrkev,500g porku, 1 paprika.
    Slaninu nakrajime nadrobno, nechame ji rozskvarit a pridame na ni nakrajenycesnek a nechame ho jen kratce osmahnout. Doplnime oloupanou cibuli,nakrajenou na tenka kolecka, nechame zpenit, pridame ocistenou slepicirozseknutou na mensi casti, sul, pepr i oba druhy papriky, zalijeme vodou adusime. Jakmile zacne maso trochu meknout (doba zalezi na stari slepice),pridame k masu oloupane, na kostky nakrajene brambory a ocistenou mrkev,nakrajenou na mensi kosticky, a dale dusime. Za 1/4 hodiny pridame jesteocisteny, na kolecka nakrajeny porek a spolecne dodusime domekka.Pikantnejsi chut ziskame jeste pridanim nadrobno nakrajene papricky. Muzemeji vsak vynechat, je-li pokrm urcen pro deti.

  214. Slepici kotlety


    4 prsicka, 2 vejce, 100g strouhanky, 30 strouhanych mandli, 40g nasekanychvlasskych orechu, zelena petrzelka Nadivka: 150g teleciho masa, 2 mrkve, 1petrzel, kousek celeru, 1 porek, 100g cerstveho spenatu, 1 zloutek, sul, 2lzice masla, 4 bobkove listy, nove koreni, muskatovy orech, pepr.
    Prsicka stahneme z kuze a naklepeme. Korenovou zeleninu nakrajime a zalijeme1 l vody. Pridame teleci maso, bobkovy list, nove koreni, sul a varime.Spenat varime 6 min. v osolene vode, nechame okapat. Teleci maso a spenatdvakrat umeleme, promichame se zloutkem a maslem. Osolime, opeprime, pridamespetku muskatoveho orisku. Doprostred kazdeho kousku kureciho masa damenadivku, svineme do vretanka, obalime ve strouhance, vejci a sekanychmandlich s orechy. Smazime na masle a nakonec dopekame v rozehrate troubeasi 5 minut.

     

Tak dobrou chut a doufam, ze mne nekdy take jednou pozvete:-)