Vanoce, Vanocni svatky klidu a pohody

Vanoce, Vanocni svatky klidu a pohody a darky   

Vanoce, Vanocni svatky klidu a pohody
Take patrite mezi vetsinu z nas, kteri nakupy vanocnich darku odkladaji naposledni chvili a potom nestastne pobihaji z obchodu do obchodu, nevi co koupita obvykle poridi prvni vec, ktera jim prijde pod ruku?
Mame pro vas par tipu, jak si v teto adventni dobe usetrit cas, nervy a penize.


  1. Nejdriv si ujasnete kolik lidi chcete obdarovat a vyclente pevnou financnisumu, kterou jste ochotni utratit.
  2. Rozdelte si naklady pro kazdeho obdarovaneho.
  3. Nezapomente, ze deti by mely pod stromeckem najit priblizne stejny pocetbalicku.
  4. Nenakupujte hned v prvnim obchode, ktery navstivite. Casto se zjistite, zeokousek dal maji stejne zbozi ale levne.
  5. Vezte, ze i male a vtipne darky delaji velkou radost.
  6. Nezoufejte, pokud vas opravdu nenapadne zadny vhodny darek, poridte blizkymsek na nakup zbozi. Vetsi obchodni domy je nabizi v hodnotach od 100 Kc. V tetodobe zacinaji seku vyuzivat i knihkupectvi, takze pokud mate doma naruzivectenare a nejste si jisti vhodnym titulem nebo autorem, jsou seky velmijednoduchym zpusobem jak problem vyresit.
  7. Pokud se vam nechce vyjit do ulic, nakupujte ve virtualnich obchodech vpohodli domova ci kancelare.

Vanocni obdobi sebou nese krome jineho take zvyseni stresove zateze, protozeje zkratka nutne „vsechno stihnout“ a k tomu jeste zastavat sve bezne kazdodennipracovni povinnosti. Tim souslovim „vsechno stihnout“ mame na mysli prirozeneprave ony Vanoce, tedy darky, uklid, peceni, vareni, stromecek….


Jak prezit Vanoce o samote


Vanoce o samote mohou zvysovat stres. Meli by jste proto odjet, aby jstenebyli tam, kde jste pod psychickym tlakem.


"Vanoce trosku tlaci na nasi dusi, prozivame veci, ktere za normalnichokolnosti od sebe trosku odhanime. Vidime-li kolem jasani a rodinne radovanky,mozna o to vice nam nase situace zacne byt neprijemna,"


Vanocni svatky mohou prozit v pohode i osameli starsi lide. Podle psycholozkyby meli jit cestou prirozenych radosti, ktere jim zivot jeste skyta a ktere simohou o Vanocich vychutnavat nezistne.


Mohou se radovat z toho, ze vidi deti s rozzarenyma ocima. Mohou mit poteseniz toho, ze nekomu druhemu se dari a ze vidi radost u druhych lidi.


Pokud jsou schopni si z toho nabrat silu, pak jim ani ve stari nic nehrozi."Takto vyzrali lide se umeji radovat z kazdeho oblacku, z kazde kvetinky, pokudjsou k tomu rozhodnuti. Jejich optimismus ani tizivejsi situace o Vanocichnezkazi,"
Vanoce vylepsi i dobre jidlo


Vanocni pohodu muze podle ni vylepsit i dobra krme, s mlsanim se to vsaknesmi prehanet. Clovek ve volnych dnech odpociva, doplnuje energii vanocnimilahudkami a vylepsuje se tak i po psychicke strance. Klesa napeti a neurotizacez celorocniho pracovniho shonu, protoze jidlo ma i uklidnujici ucinky.


"Dobre jidlo, predevsim sladke, pusobi proti depresim. At chceme, nebo ne,timto prirozenym mechanismem jdeme do lepsi nalady a do euforictejsihovyladeni,"


Varuje vsak pred prilisnym hodovanim, protoze po Vanocich by vsechnopsychicke uvolneni razem zmizelo sokem, kdyz clovek zjisti, ze nedopne sukni anevejde se do kalhot.


Jak prezit rozchod pred Vanocemi .....


No tak to je skutecne nemila zalezitost. V podstate ani nevim, jak a coporadit. Je to vec vule a chteni. Je treba byt silny a delat i veci o kterychmyslite, ze Vam nepomahaji. Totiz jakakoli cinnost Vas alespon trochuodreagovava. Navic jakakoli cinnost Vas posouva v case za ty Vanocni svatky ....
Myslete na jine veci a pomahejte druhym. Navstivte nekoho. Jdete mezi lidi.Myslete na to, ze dalsi Vanoce bude s nekym, kdo Vas ma rad ....
Najezte se, napijte se, vemte si prasek na spani. Proste delejte cokoli, co Vasodreaguje. Ja uz jsem take nekolikate Vanoce sam ... neni mi vubec dobre ... ,... ale ziju, no .... Jen tak mimochodem, zrovna dnes je 23.12. - tedy zitra.......... ach jo ......... Radeji o tom psat nebudu ............


A vanocna darky? No to je to posledni. Pamatujte, ze Vanocni svatky jsoudobre prave k rekapitulaci stareho roku. Popremyslejte, jak chcete zit od Novehoroku a hlavne co pro to udelate ....


Jak prezit Vanocni uklid


Tak to je jednoduche. Poklidte co mate a nesilte. Vsak dalsi uklizeni je hnedpo svatcich.