Zaclony krasne, nejlevnejsi, kvalitni

ZACLONY jak vybrat nejlepsi zaclony  

zaclona, zaclony
Jakesi nejlepe poridit zaclony ?


Mnohe zeny velmi rady vymysleji jak zmenit interier, ktery se jim zdapo urcitem case "okoukany". Vymena nabytku ci sedaci soupravy zfinancnich duvodu, prirozene, vetsinou neprichazi v uvahu. Sirokemoznosti vsak poskytuji bytove textilie. Nova zaclona, zaves, k tomunekolik polstarku zda prehoz dodaji mistnosti novy vzhled.


Zajimava zaclona nebo zaves dokazi ovlivnit atmosferu cele mistnosti.Dulezite je spravne si vybrat a umet s latkou pracovat. Je treba se drzetzasady, aby zaclony korespondovaly barevne i vzorem s ostatnimi zarizovacimipredmety v mistnosti.


Zaclony jsou esteticke i prakticke


Kdo takove zaclony vybrat nedokaze, mel by se obratit na odborniky vespecializovanych prodejnach. Ti Vam radi poradi, jaky druh latky si vybrat a jakji naaranzovat, abyste byli spokojeni s vyslednym efektem. Vyhodou jejich sluzebje i to, ze Vam nabidnou ruzne vzorky latek, z nichz si muzete vybrat tunejvhodnejsi pro Vas a Vas interier.


Zaclony a zavesy vsak maji vyznam nejen jako prvek podilejici se na celkovemvzhledu interieru. Plni i funkci ochrany pred zvedavymi pohledy zvenci. Urciteneni nikomu prijemna predstava, ze ho nekdo pozoruje pres okno. Jako bariera,pred zvedavymi pohledy, behem dne plne zaclony postaci. Vecer si sve soukromichranime vetsinou zaluziemi.


Zaclony jsou skvelym doplnkem kazdeho interieru. Mohou celkem vyrazneovlivnit celkovy vzhled. Kvalitni zaclony daji domovu nadech vyjimecnosti,dokazi vytvorit nejrozmanitejsi atmosferu.


Zaclony z hedvabi ?


Nejuslechtilejsi materialem, ktery je vhodny na zaclony i zavesy, je prirodnihedvabi. Je to drahy material, narocny na udrzbu, doporucuje se cistit jejchemicky. I to jsou duvody, proc se vice pouziva jeho umela varianta -synteticke hedvabi.


Vubec synteticke materialy na zaclony jsou dnes "v kurzu". Dobre se udrzuji anejsou takovymi "lapaci prachu". Jsou take barevne stalejsi a cenove vyhodnejsi.Oblibene jsou zejmena tenke materialy - organzy, voaly. Bile zaclony temer uplnevytlacily barevne transparentni latky. Z nepruhlednych latek se oblibe tesitaft, ktery zajimave meni barvu pod dopadem svetelnych paprsku. Efektne vypadajitzv.. kresove zaclony s pokrcenou povrchovou upravou. Stalici jsou krajkovezaclony.


Kombinace barev a vzoru na zaclony


Na dekoracnich latkach prevazuji pastelove odstiny zlute, oranzove, zelene,modre, hnede barvy, vyjimkou nejsou ani syte barevne odstiny. Moderni jsou latkyvicebarevne, jakoby duhove zbarvene, na nichz plynule prechazi jedna barva dodruhe. Ze vzoru se pouzivaji zejmena kvetinove vzory a pasky, mene casto kostky.Pokud se zaclony doplnuji i o zavesy, pouzivaji se nejcasteji barevne pribuznelatky, tzv.. ton v tonu, nebo latky stejne barvy, ale s jinym vzorem. Napr. nazaclone se objevi kvetinovy vzor, na zavesu pasek nebo kostka.


Nejen co, ale i na co zaclony povesit


U zavesu a zaclon je dulezity i zpusob upevneni na okna. Vice nez garnyze sezacinaji vyuzivat systemy kolejnicek, ktere temer vubec nejsou videt, kdyz se nane zaclona ci zaves povesi. Nektere druhy hacku se mohou prat v pracce, cilizaclona se jen shrne z kolejnicek nebo tyce. Zadne namahave lezeni po zebriku azdlouhave veseni zaclon jako tomu bylo v minulosti.


Prakticka rada na zaver: Pred prvnim zavesenim je treba vzdy zaclonu ci zavesvyzehlit a doporucuje se latku, kterou jste si vybrali, pred usitym vyprat,abyste predesli srazeni.