Zemedelska technika

Zemedelska technika    

Zemedelska technika
Zemedelstvi se za posledni desetileti zmenilo k nepoznani. Technika, ktera senyni pouziva ma blize k robotum nez nejake praci na poli. Na poli snad uz aninikdo normalne nepracuje a vsichni maji nejakou techniku, ktera jim pomaha.


Kdyz jsem tak koukal po Netu, tak jsem zjistil, ze se toho clovek mocnedozvi.
V nabidkach je toho sice opravu hodne, ale o vetsine jsem nemel ani paru.
Chtelo by to, aby se vyrobci a prodejci vice snazili propagovat sve vyrobky azbozi.


O Zemedelske technice tedy tady skutecne mohu napsat jen to, ze existuje, zeji je hodne a ze je z ceho vybirat.


Sam si ale nedovedupredstavit, ze bych se treba stal zemedelcem a zacal zjistovat, co vsechno buduk tomu a tomu potrebovat. Myslim, ze zemedelstvi je jednou z nejtezsichzalezitosti v podnikani.


Sortiment zbozi, ktery dale nabizi ruzne firmy:
Ttransportni a manipulacni technika, rozmetadla hnojiv, prepravniky krmnychsmesi slovenske vyroby, pneumaticke dopravniky, seci stroje, pluhy, obracece,zaci stroje, krmne vozy, postrikovace. Dale take elektronicke pristroje jakojsou napriklad vlhkomery, teplomery, pastvinomery, odpuzovace hlodavcu,detektory brezosti, vahy a vazni systemy, pH metry, detektory mastitid a mnohodalsich. Soucasti nasi nabidky je i plnohodnotny servis veskerych zemedelskychstroju a techniky vcetne dodavky nahradnich dilu a poradenstvi.


Zemedelska technika
NESENE A TAZENE BRANY


Pouzivaji se k predsetove priprave pudy.


Jeden z mala popisu nejakeho stroje jsem sem dal pro ukazku, jak by seostatni meli snazit to delat .........


Charakteristika vyrobku


Saturn II Kombinovany stroj SATURN je predstavitelem progresivni technologiepro dokonalou predsetovou pripravu pudy. Vhodnou kombinaci pracovnich organu jedocileno vytvoreni stejnorodeho setoveho loze behem jednoho prejezdu pole.Predni drobici valce doplnene srovnavaci listou urovnavaji a misi povrchovouvrstvu. Dve rady sipovych radlicek v kyprici casti umoznuji dokonale melce apresne zpracovavat setove loze. Radlicky jsou proti pripadnemu pretizeni jistenypruzinovym mechanizmem nebo striznym sroubem. Zadni drobici valce doplnenesrovnavaci listou rozbijeji a drobi hroudy a skyvy a srovnavaji nepravidelnostipovrchu. Tezke Crosskill valce zarucuji opetovne utuzeni pudy. Vpredu strojejsou umisteny kyprice stop tahace s automatickym jistenim.


Talirovy kypric MERKUR je urcen pro zpracovani pudy po sklizni obilovin apripravu pro zaseti meziplodiny. Je vhodny i po sklizni cukrovky, kukurice apredplodin, kdy neni dostatek casu na klasickou orbu. Po sklizni se pouziva kpodmitkam, zaoravani hnoje, slamy, zeleneho hnojeni, k naoravani i proveden ihluboke kypreni. Robustni nosny ram nese sipove radlice jistene striznym sroubempro pudy bez kamenu nebo pruzinovym systemem pro kamenite pozemky, misicich aobracecich taliru a trubkoveho operneho valce. Konstrukce taliroveho kypriceposkytuje velky prostor mezi slupicemi, tim nedochazi k ucpavani ani prizpracovani zbytku slamy z kukurice a meziplodin.


Jupiter II 125
Neseny otocny pluh JUPITER II 125 konstrukcne vychazi z predchoziho typu JUPITER125, je urcen k orbe hlinitych pud s odporem do 90 kPa s jistenim orebnihotelesa striznym sroubem a k orbe kamenitych pud s odporem do 70 kPa s jistenimorebniho telesa pruzinovym Non-stop mechanizmem. Stavebnicova konstrukce pluhuumoznuje sestaveni 3-4 radlicneho provedeni. Spravne zvoleny typ orebniho telesazarucuje v danych pudach vybornou praci - dobre drobeni skyvy a kvalitnizaklopeni organick- ych zbytku. Serizovacim systemem pro nastaveni pluhu lzedocilit pozadova- neho zaberu prvni radlice, pricemz naslednou korekci tahovelinie se nastaveny zaber jiz nemeni. Otocne, hydraulicky ovladane provedenipluhu umoznuje kvalitne zorat pozemek z libovolne strany bez rozoru a skladu. Kpluhu lze agregovat pudni pech, jehoz pouziti uspori pri nasledne predsetovepriprave nejmene jednu pracovni operaci.


Neseny otocny pluh JUPITER 140 konstrukcne vychazi z predchoziho typu JUPITER125, je urcen k orbe hlinitych pud s odporem do l2O kPa s jistenim orebnihotelesa striznym sroubem a k orbe kamenitych pud s odporem do 90 kPa s jistenimorebniho telesa pruzinovym Non-stop mechanizmem. Stavebnicova konstrukce pluhuumoz- nuje sestaveni 4-5ti radlicneho proveden i. Spravne zvoleny typ orebnihotelesa zarucuje v danych pudach vybornou praci - dobre drobeni skyvy a kvalitnizaklopeni organickych zbytku. Serizovacim systemem pro nastaveni pluhu lzedocilit pozadovaneho zaberu prvni radlice, pricemz naslednou korekci tahovelinie se nastaveny zaber jiz nemeni. Otocne, hydraulicky ovladane provedenipluhu umoznuje kvalitne zorat pozemek z libovolne strany bez rozoru a skladu. Kpluhu lze agregovat pudni pech, jehoz pouziti uspori pri nasledne predsetovepriprave nejmene jednu pracovni operaci.


Poloneseny otocny pluh EUROPA 160 je urcen k orbe hlinitych pud s odporem do12O kPa s jistenim orebniho telesa striznym sroubem a k orbe kamenitych pud sodporem do 90 kPa s jistenim orebniho telesa pruzinovym Non-stop mechanizmem.Stavebnicova konstrukce pluhu umoznuje sestaveni 5-7mi rad- licneho provedeni.Spravne zvoleny typ orebniho telesa zarucuje v danych pudach vybornou praci -dobre drobeni skyvy a kvalitni zaklopeni organickych zbytku. Nastavovani prvniradlice ovla- dane pomoci hydraulickeho valce umoz- nuje okamzite behem orbykorigovat zmeny pudnich ci terennich podminek. Otocne, hydraulicky ovladaneprovedeni pluhu umoznuje kvalitne zorat pozemek z libovolne strany bez rozoru askladu. K pluhu lze agregovat pudni pech, jehoz pouziti uspori pri naslednepredsetove priprave nejmene jednu pracovni operaci.


Poloneseny otocny pluh EUROPA 180 je urcen k orbe hlinitych pud s odporem dol4O kPa s jistenim orebniho telesa striznym sroubem a k orbe kamenitych pud sodporem do 120 kPa s jistenim orebniho telesa pruzinovym Non-stop mechanizmem.Stavebnicova konstrukce pluhu umoznuje sestaveni 5-8mi radlicneho provedeni.Spravne zvoleny typ orebniho telesa zarucuje v danych pudach vybornou praci -dobre drobeni skyvy a kvalitni zaklopeni organickych zbytku. Nastavovani prvniradlice ovladane pomoci hydraulickeho valce umoznuje okamzite behem orbykorigovat zmeny pudnich ci terennich pod- minek. Otocne, hydraulicky ovladaneprovedeni pluhu umoznuje kvalitne zorat pozemek z libovolne strany bez rozoru askladu. K pluhu lze agregovat pudni pech, jehoz pouziti uspori pri nas- lednepredsetove priprave nejmene jednu pracovni operaci.


Charakteristika vyrobku


Pluto II Pudni pech PLUTO je zarizeni, ktere pouzivame jako pridavne, skyvudrobici naradi k pluhum, takze orba s uplnou predsetovou pripravou je hotovabehem jedne operace. Je vsak rovnez pripojitelny pomoci tribodoveho zavesu primok traktoru. Pri orbe se puda nakypri, rozdrobi a zvetsi se objem jejich poru.Protoze pudni pech pracuje primo za pluhem, je jeho prace nenahraditelna. Vnejprihodnejsim okamziku, pri optimalni vlhkosti je puda v hloubce podlozi opetzpevnena a velke hroudy jsou rozdrobeny. Podpori se optimalni tvorba strukturypudy a zabrani se jejimu vysychani. Drobicem se pak dosahne vetsiho utuzenipovrchu a jeji drobtovite struktury.